Actualitate

78 de morți după explozia din Beirut! Autoritățile au aflat cum s-a produs catastrofa din Capitală

Lumea întreagă este marcată de explozia uriașă care s-a produs în Beirut, capitala Libanului.

78 de morți după explozia din Beirut! Autoritățile au aflat cum s-a produs catastrofa din Capitală 78 de morți după explozia din Beirut! Autoritățile au aflat cum s-a produs catastrofa din Capitală

 

 


Conform datelor furnizate de oficiali, până în această dimineață au fost înregistrate 78 de decese în urma exploziei puternice și alte 4.000 de persoane rănite. Explozia se pare că a fost provocată de scânteile provenite de la sudura unei uși aflate în apropierea a 2.750 de tone de azotat de amoniu.

 


Explozia din Beirut s-a simțit până în Cipru

Uriașa explozie din Beirut s-a simțit până în Cipru, țară care se află la 240 de kilometri depărtare. Ciprioții și turiștii lor au crezut inițial că este vorba de un cutremur.

 Premierul Hassan Diab a anunţat că aproximativ 2.750 de tone de nitrat de amoniu erau stocate în depozitul portului din Beirut unde s-a produs marţi explozia care a provocat victime şi daune fără precedent în capitala libaneză.


„Este inadmisibil ca o încărcătură de nitrat de amoniu, estimată la 2.750 tone, să fie prezentă de şase ani într-un depozit fără măsuri de precauţie", a declarat premierul în faţa Consiliului Suprem de Apărare reunit în şedinţă de urgenţă.

"Este inacceptabil şi nu putem să păstrăm tăcerea în această problemă", a adăugat şeful executivului libanez, conform informaţiilor oferite de un purtător de cuvânt în cadrul unei conferinţe de presă.


Nitratul de amoniu este un îngrăşământ chimic şi, totodată, o componentă a explozibililor.

abonare newsletter