Actualitate

Astăzi debutează festivalul „Săptămâna Haferland”, a opta ediție și prima online

Festivalul „Săptămâna Haferland” debutează astăzi, 31 iulie, fiind prima ediție online.

Saptamana Haferland debutează vineri, 31 iulie. Saptamana Haferland debutează vineri, 31 iulie.

 

 


Cea de-a opta ediție a celui mai mare festival dedicat culturii și tradițiilor săsești din Transilvania, Săptămâna Haferland, va avea loc online, în perioada 31 iulie – 2 august, aducând în prim-plan valorile autentice și frumusețea meleagurilor din Țara Ovăzului.

 


Tematica acestui an, Tradiția continuă, a ambiționat cu atât mai mult organizatorii pentru a promova în mediul online cele mai reprezentative inițiative din zonă, dar și pentru a oferi în continuare o platformă tinerilor artiști și celor ce duc mai departe tradițiile săsești.

Astfel, participanții virtuali la festival vor putea ajunge la Archita, Cloașterf, Homorod, Rupea, Saschiz, Criț, Bunești, Roadeș, Meșendorf și Viscri, unde se vor bucura de clipuri video cu pitorescul localităților; înregistrări ale unor concerte de muzică clasică, lansarea cărții „Vecinătăți la sașii din Criț. Regulamente scrise de la 1615 la 1991” scrisă de Ruxandra Hurezean, clipuri savuroase ce vor scoate în evidență rețete tradiționale vechi, săsești; testimoniale ale unor personalități publice; precum și de alte tipuri de conținut interesant și interactiv.


Bineînțeles, turiștii sunt așteptați și fizic în satele săsești, dar separat, pe tot parcursul anului, respectând normele de distanțare socială. Ediția online își propune să îi atragă în zonă și să le prezinte ecosistemul de mici antreprenori și localnici, care au dezvoltat oferta de cazare și activități din regiune.

Desigur, realizarea acestei ediții inedite nu ar fi posibilă fără implicarea unor parteneri cu tradiție precum Rompetrol, Automobile Bavaria, MHS Truck&Bus Group, Transferoviar Călători, AQUA Carpatica și Domeniile Sâmburești, a căror misiune ca organizații se regăsește în conceptul festivalului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter