Actualitate

Țeapă din partea Guvernului! Alocațiile se vor dubla doar din 2022

Guvernul ar fi trebuit să dubleze alocațiile de la 1 august 2020, însă acest lucru se va întâmpla doar peste 2 ani.

Țeapă din partea Guvernului! Alocațiile se vor dubla doar din 2022 Țeapă din partea Guvernului! Alocațiile se vor dubla doar din 2022

 

 


Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a prezentat, miercuri, în ședința de Guvern, proiectul unei ordonanțe de urgență care prevede dublarea etapizată a alocațiilor pentru copii. Prima majorare ar urma să aibă loc la 1 septembrie.

 


Potrivit noii legi adoptate de Parlament, acestea trebuie majorate în cuantum de 300 de lei pentru copiii între 2 și 18 ani și de 600 de lei pentru cei între 0 și 2 și pentru copiii cu dizabilități de la 0 la 18 ani.

„Calendarul pe care îl propun pentru a avea suportul necesar în bugetul pe anul acesta și cel pentru anii viitori ar fi următorul: o creștere de 20% de la 1 septembrie anul acesta, iar următoarele creșteri să fie făcute etapizat, de două ori pe an, anul viitor la 1 ianuarie și 1 iulie, cu câte 20%, și la fel în 2022”, a declarat ministrul Muncii.


Alocațiile vor crește cu 35 de lei din septembrie

Prima mărire a alocațiilor va avea loc în luna septembrie și va corespunde lunii august. Astfel, copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani vor primi în septembrie 185 de lei, iar cei de până la 2 ani sau cei de până la 18 ani, dacă au dizabilităţi, vor primi 369 de lei.

Citește și:


Înlocuirea alocaţiilor cu un sistem de vouchere? „Alocaţiile copiilor se mai joacă şi la păcănele”

 

 


Alocații mai mari de la 1 august! Anunțul ministrului Finanțelor

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter