Actualitate

Ministrul Sănătății, despre cele 23 de teste fals-pozitive de la CFR Cluj: „Există această posibilitate”

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, despre situaţia fotbaliştilor de la CFR Cluj, care au fost iniţial testaţi pozitiv şi ulterior retestaţi negativ, că acest lucru este posibil,

Ministrul Sănătății, despre cele 23 de teste fals-pozitive de la CFR Cluj: „Există această posibilitate” Ministrul Sănătății, despre cele 23 de teste fals-pozitive de la CFR Cluj: „Există această posibilitate”

 

 


Nelu Tătaru a adăugat că rezultatul unui test ţine „foarte mult” de aparat, reactivi şi partea umană.

 


„Da, există teste fals pozitive, fals negative. Lucrându-se în serie, exista şi probabilitatea ca aceste teste să fie toate la fel, negative sau pozitive. Rezultatul unui test ţine foarte mult de aparat, de reactivi, de partea umană. Dacă, de exemplu, reactivii nu au fost de o anumită calitate, putem să ne aşteptăm la acest rezultat, mai ales că erau la toate testele care s-au făcut, fals pozitive prima dată şi negative a doua oară. Dar orice punct de lucru îşi achiziţionează, în funcţie de aparatul pe care îl are, şi reactivii şi testele”, a explicat Tătaru, la Digi 24.

Ministrul a adăugat că el preferă, ca profesionist, să judece un caz sau un rezultat într-un context clinic şi să repete acel test „de câte ori e nevoie”.


CFR Cluj:„Toate cele 23 de teste au fost fals-pozitive la clinica din București”

CFR Cluj trece prin momente extrem de dificile după ce lotul și staff-ul tehnic au fost testați pozitiv la o clinică privată din București, însă totul avea să se dovedească fals.

„Ca urmare a ultimelor informatii apărute în presă referitor la cele 23 persoane testate pozitiv de către o clinică privată atât la București, cât și la Cluj-Napoca săptămâna trecută, dorim să facem următoarele precizări: În urma investigațiilor si retestărilor efectuate în ultimele zile s-a dovedit faptul că din totalul de 23 de persoane depistate pozitiv NICIUNA nu este si nici nu a fost infectată cu virusul SARS-CoV-2, așadar testele efectuate inițial au fost fals-pozitive”, a transmis clubul.


CITEȘTE ȘI

Lotul lui CFR Cluj s-a vindecat de COVID-19! Toți jucătorii și staff-ul, testați NEGATIV la Cluj

 

abonare newsletter