Actualitate

Pandemia nu are limite! Coronavirus iubește toate anotimpurile

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat marți faptul că anotimpurile nu au impact asupra modului în care evoluează pandemia de Covid-19.

Coronavirus iubește toate anotimpurile Coronavirus iubește toate anotimpurile

 

 


Încă de la apariția virusului, oamenii au așteptat cu nerăbdare vara, din cauza unui zvon care susținea faptul că virusul moare la o anumită temperatură din timpul anotimpului călduros.

Virusul nu ține cont de vreme

Organizația atrage atenția oamenilor cu privire la acest zvon și susține că „anotimpurile nu par să aibă impact asupra transmiterii virusului.”


Aceștia sunt conștienți de ideea persistentă potrivit căreia virusul este sezonier, „însă cu toții trebuie să reținem că acesta este un virus nou și, chiar dacă este vorba despre un virus respirator, care este în mod obișnuit sezonier, el se comportă în mod diferit”, a insistat purtătoarea de cuvânt a organizației, Margaret Harris.

Aceasta a recunoscut totuși că suprapunerea virusului gripal – care este sezonier și apare în timpul iernii și noul coronavirus este un motiv de îngrijorare și riscă să crească presiunea asupra sistemelor de sănătate.


„Deci încurajăm pe toată lumea să se vaccineze împotriva gripei”, a sfătuit oficialul OMS.

Citește și:


O nouă zi cu peste 1.000 de cazuri noi de COVID-19 raportate în ultimele 24 de ore

 

Românii vor fi testați la intrarea în Germania! Anunț de ultimă oră al nemților

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter