Actualitate

Adio vacanţe în Cipru! Accesul românilor a fost interzis în scopuri turistice

România a fost inclusă de Cipru pe lista statelor din categoria C, alături de Luxemburg, Muntenegru, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Serbia și Suedia.

Adio vacanţe în Cipru! Accesul românilor a fost interzis în scopuri turistice Adio vacanţe în Cipru! Accesul românilor a fost interzis în scopuri turistice

Cetățenii proveniți din statele încadrate la categoria C nu pot călători în scop turistic în Republica Cipru. Conform noilor măsuri, doar românii care au rezidență în Cipru mai pot intra în țară fără să stea în carantină 14 zile.

Cine poate intra în Cipru

– cetățeni ciprioți și cetățeni străini cu rezidență legală în Republica Cipru, cu condiția ca aceștia să aibă asupra lor un act de identitate, respectiv atestatul de rezidență (foaia galbenă).


– alte categorii de persoane care provin din state încadrate la categoria C doar cu condiția obținerii unui permis special eliberat de Ministerul de Interne cipriot. Aceștia trebuie să trimită un email la adresa covid19@crmd.moi.gov.cy, în care să prezinte motivele pentru care doresc să efectueze călătoria, anexând documentele justificative, și să aștepte eliberarea permisului.

Pasagerii din țările aparținând categoriei C sunt obligați să rămână în autoizolare, la domiciliul declarat, timp de 14 zile.


Lista statelor din care este permisă intrarea în Republica Cipru este actualizată, săptămânal, de către Ministerul cipriot al Sănătății, în funcție de datele epidemiologice din fiecare țară ;i poate fi consultată pe site-ul https://www.pio.gov.cy/coronavirus/en/fly.html

Citește și:


RESTRICȚII de călătorie pentru români, în tot mai multe țări europene. Lista actualizată

 

Italia a introdus CARANTINA pentru persoanele care vin din România

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter