monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Avertizare meteo. COD GALBEN de furtuni, în 29 de județe

Administrația Națională de Meteorologie a emis un Cod galben de furtuni pentru 29 de județe, până duminică seara. În sud-est vremea este călduroasă, iar indicele temperatură-umezeală va atinge pe arii restrânse pragul critic de 80 de unități.

Avertizare meteo. COD GALBEN de furtuni, în 29 de județe

În mai multe județe din Banat, Oltenia, Crișana, Maramureș, Transilvania, nord-vestul Munteniei și al Moldovei, precum și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25...30 l/mp și pe arii restranse 40...60 l/mp.


Codul, valabil până duminică seară

Alerta emisă vizează județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara, Bacău, Vrancea, Buzău și Olt și este în vigoare în intervalul sâmbătă ora 4.00 - duminică ora 23.00.

Vreme bună la mare

De asemenea, sâmbătă și duminică, în sud-est vremea va fi călduroasă în orele amiezilor, iar disconfortul termic va fi accentuat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pe arii restrânse pragul critic de 80 de unități. Manifestări de instabiltate atmosferică se vor semnala trecător și în restul teritoriului, dar pe suprafețe mai mici.


CITEȘTE ȘI

COD PORTOCALIU de inundații pe trei râuri din Cluj