Actualitate

Atenție! Risc URIAȘ de INCENDII de vegetație, în Grecia

Autoritățile elene mențin gradul de alertă ridicat pentru incendiile de vegetație.

Atenție! Alertă de INCENDII de vegetație în mai multe regiuni din Grecia Atenție! Alertă de INCENDII de vegetație în mai multe regiuni din Grecia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află sau intenţionează să călătorească în Grecia că autorităţile elene au anunţat, pentru intervalul 24 - 26 iulie, menţinerea pericolului ridicat de incendii de vegetaţie, conform unui comunicat de presă.

Regiunile vizate sunt: Attica, Viotia, Korinthia, Argolida, insula Evia, insula Lesvos, conform MAE.


„Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106774035 şi ale Consulatului General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 şi cel al Consulatului General al României de la Salonic +306946049076”, menţionează sursa citată.

Două zile „de foc” în Grecia

Incendiile afectează deja de două zile zona Kechries. Localităţile Sofiko şi Drassa au fost evacuate. Se analizează situația și în alte sate. Puterea flăcărilor este întreținută de vântul puternic. Numeroase locuinţe au fost avariate, spun autoritățile locale.


Peste 260 de pompieri intervin pentru stingerea incendiilor. Sunt folosite, de asemenea, șapte elicoptere și trei avioane.

Autoritatile elene sunt ingrijorate, dupa ce 57 de incendii au izbucnit in mai multe regiuni din Grecia, în doar 24 de ore, anunta portalul greekcitytimes.com. Cea mai afectată regiune este Corint, din estul Peninsulei Peloponez. 


CITEȘTE ȘI

PROTESTE în Ungaria. Sute de persoane au ieșit în stradă, vineri

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter