Actualitate

Animalele au liberă circulație în Florești! Ce soluție a găsit administrația locală?

Primăria comunei Florești va lansa o licitație prin care va fi aleasă firma care să se ocupe de animalele ce cutreieră nestingherite străzile din localitate.

Animalele se plimbă nestigherite pe străzile din Florești Animalele se plimbă nestigherite pe străzile din Florești

În comuna Florești nu este o noutate că animalele se plimbă singure pe stradă dar, într-un final, autoritățile locale s-au decis să ia măsuri în această privință.

Animalele care ajung pe străzile comunei sunt adesea vaci sau cai lăsați la păscut, fără supraveghere din partea stăpânilor. Astfel, viceprimarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a anunțat că animalele nesupravegheate de proprietari vor fi transportate în adăposturi speciale.


Au fost alocate fonduri pentru a soluționa problema

A fost propusă și aprobată, în cea mai recentă rectificare a bugetului Primăriei comunei Florești, o sumă de bani pentru gestionarea problemei animalelor.

„Am propus ca animalele lăsate nesupravegheate să fie ridicate și duse într-o locație adăpost, iar în cazul nerevendicării lor să fie înstrăiate prin licitație”, a declarat Pivariu.


Animalele se ridică precum mașinile

La fel ca în cazul ridicării unei mașini, dacă proprietarul animalului se prezintă pentru revendicare, va fi obligat să achite toate cheltuielile generate de ridicare, transport și îngrijire a animalului. Astfel, viceprimarul speră că aceste demersuri vor determina proprietarii de animale să fie mai atenți și mai responsabili.

CITEȘTE ȘI:


Din septembrie, elevii se pregătesc de un sistem „hibrid”. Ce investiție pregătește Primăria Cluj-Napoca pentru noul an școlar?

 

Prima localitate pusă sub CARANTINĂ după valul uriaș de cazuri noi

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter