Actualitate

Două linii ferate din Cluj, modernizate cu peste 35 de milioane de euro, fonduri europene

Uniunea Europeană a anunţat joi că investeşte aproape 118 milioane de euro în cadrul a 10 proiecte cheie de transport din România, din care peste 35 de milioane de euro vor fi investiți în două proiecte din Cluj.

Două linii ferate din Cluj, modernizate cu peste 35 de milioane de euro, fonduri europene Două linii ferate din Cluj, modernizate cu peste 35 de milioane de euro, fonduri europene

Printre cele 10 proiecte selectate din România se numără două proiecte din județul Cluj. Este vorba despre modernizarea liniei de cale ferată Apahida - Suceava și Coșlariu - Cluj Napoca.

26,7 milioane euro pentru calea ferată Apahida - Suceava

Proiect este modernizarea liniei de cale ferată Apahida - Suceava (studiu de fezabilitate)va beneficia de o finanţare de la UE în valoare de 26,7 milioane euro. Proiectul are ca scop modernizarea liniei de cale ferată dintre Apahida şi Suceava. Acest proiect va analiza starea curentă a liniei de cale ferată pentru a identifica zonele cu deficienţe şi va realiza un studiu de fezabilitate ce va pregăti calea pentru următoarele etape ale proiectului.


Studiu de fezabilitate și pentru linia Coșlariu - Cluj-Napoca 

Un alt proiect este modernizarea liniei de cale ferată Coşlariu - Cluj-Napoca (studiu de fezabilitate), care va beneficia de o finanţare de la UE în valoare de 9,4 milioane euro. Acest proiect de modernizare va analiza condiţia actuală a liniei de cale ferată pentru a identifica zonele cu deficienţe şi pentru a realiza un studiu de fezabilitate ce va ajuta la pregătirea paşilor necesari pentru următoarele etape ale proiectului.

Printre cele 10 proiecte selectate din România se mai numără și modernizarea liniei de cale ferată Gara de Nord Bucureşti - Aeroportul Internaţional Henri Coandă, care va beneficia de o finanţare de la UE în valoare de 48,4 milioane euro, modernizarea liniei de cale ferată Bucureşti - Craiova (studiu de fezabilitate).


CITEȘTE ȘI

Iar ne-am făcut de rușine! Euronews: România, țara cu cele mai proaste căi ferate din Europa

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter