Actualitate

Omul de afaceri clujean Ioan Bene, plasat în arest la domiciliu până la extrădare

Magistrații italieni au emis luni mandat de arestare preventivă în cazul afaceristului Ioan Bene, condamnat definitiv în România pentru evaziune fiscală. O măsură similară a fost luată și în cazul fostei șefe DIICOT, Alina Bica.

Omul de afaceri clujean Ioan Bene, plasat în arest la domiciliu până la extrădare Omul de afaceri clujean Ioan Bene, plasat în arest la domiciliu până la extrădare

Fosta șefă a DIICOT Alina Bica și omul de afaceri Ioan Bene, condamnați definitiv într-un dosar de corupție, vor fi plasați în arest la domiciliu în Italia până la momentul pronunțării unei decizii privind extrădarea. Decizia a fost luată de o curte de apel din Italia și poate fi contestată. Hotărârea este însă executorie. 

Poliția Română a anunțat, vineri seara, că fosta șefă a DIICOT, Alina Bica și omul de afaceri clujean Ioan Bene au fost prinși în Italia.


„Cei doi urmăriți internațional sunt în custodia autorităților din Italia, urmănd a fi prezentați unei instanțe pentru a dispune asupra executării Mandatelor Europene de Arestare și asupra predării către România", a declarat Liviu Vasilescu, inspectorul-șef al Poliției Române.

Fosta șefă DIICOT Alina Bica a fost dată în urmărire de Poliția Română la sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut, după ce instanța supremă i-a respins apelul, iar aceasta a rămas cu pedeapsa de 4 ani de închisoare cu executare. Alina Bica, judecată în mai multe dosare, a plecat din țară în 2018, înainte ca procesele sale să se încheie. Ea a mers mai întâi în Costa Rica, unde, la un moment dat a fost fotografiată în compania Elenei Udrea. Alina Bica a fost reținută la un moment dat în Costa Rica, dar ulterior a fost eliberată.


În ceea ce-l privește pe omul de afaceri Ioan Bene, acesta a fost dat în urmărire la data de 31 ianuarie 2018 după ce s-a sustras încarcerării. Curtea de Apel Cluj l-a condamnat pe acesta la 3 ani şi 8 luni închisoare în dosarul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, şi trebuia să fie încarcerat la Penitenciarul Gherla.

Ioan Bene a condus mai multe firme care au derulat proiecte cu Consiliul Judeţean Cluj, printre care cel de construire a noii piste de 3.500 de metri a Aeroportului Internaţional ”Avram Iancu” Cluj. Acesta are în derulare şi proiecte imobiliare, dar este şi cumpărătorul fostului hotel ”Continental” din centrul municipiului Cluj-Napoca, pe care vroia să îl reabiliteze.


CITEȘTE ȘI

Alina Bica și Ioan Bene au fost prinși de polițiști în Italia. Vor fi extrădați

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter