Actualitate

FOTO Lavanda, „vedeta” străzii cu flori! Centrul Clujului s-a transformat într-o oază de liniște și culoare

Strada Potaissa s-a transformat pentru al patrulea an consecutiv în „Piața de flori altfel” a municipiului Cluj-Napoca, în perioada 6-12 iulie.

Așteptat de toți clujenii, evenimentul „Piața cu flori altfel” a fost amânat în acest an, dar organizatorii au anunțat că vor reveni în forță la începutul lunii iulie. „Piața cu flori altfel” și-a deschis iar porțile pe strada Potaissa, în condiții de siguranță pentru sănătatea vizitatorilor. „Piața cu flori altfel” mai poate fi vizitată doar astăzi!

„Piața cu flori altfel”, într-o variantă mai restrânsă

Ca urmare a contextului actual și a eforturilor susținute din partea autorităților vizavi de limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, „Strada Potaissa – Piața de flori altfel” s-a desfășurat într-o manieră mai restrânsă ca suprafață și durată față de edițiile precedente, pentru ca toți cei implicați să fie în siguranță.


„Am restrâns suprafața de desfășurare a evenimentului, am restrâns și intervalul orar. Plănuiam să transformăm o zonă mult mai mare într-o oază de altceva în centrul orașului, să dialogăm cu vecinii pentru închiderea traficului rutier în întreaga zonă la fel ca anul trecut”, a recunoscut Andi Daiszler, președintele Asociației Daisler, inițiatorul Străzii Potaissa.

„Piața de flori altfel” a fost deschisă doar în intervalul orar 17-21, accesul fiind liber și nerestricționat pentru toți cei care s-au supus controlului temperaturii la intrare și au purtat în permanență mască de protecție pe față, conform normelor legislative. În cadrul evenimentului, normele de distanțare socială au fost aplicate și monitorizate constant.


Doar flori, fără momente artistice

Spre deosebire de alți ani, din păcate nu au existat momente artistice în program, tocmai pentru a putea răspunde pe deplin regulilor și normelor de organizare impuse, pentru a evita aglomerarea într-un anumit spațiu, accentul de această dată fiind pus pe partea de „piață de flori” și pe decorarea străzii.

Fiindcă proiectul „Strada Potaissa – Piața cu flori” a fost lansat cu scopul de a ajuta micii producători de flori, în primăvara acestui an, când toate evenimentele au fost anulate, Asociația Daisler a mutat piața în mediul online din același considerent. În magazinul de pe platforma www.stradapotaissa.com sunt reuniți producătorii care au luat parte în trecut la crearea evenimentului „Strada Potaissa – Piața de flori altfel”.


Lavanda a fost una dintre cele mai căutate flori pe strada Potaissa. În apropierea Clujului, sunt mai multe plantații de lavandă în România în care pasionații de fotografie își pot da frâu liber imaginației.

 


CITEȘTE ȘI:

Lanuri de lavandă, aproape de Cluj. Unde te poți fotografia printre tufele superbe?
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter