monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Barurile din Cluj, luate la puricat de inspectorii muncii. Amenzi de 35.000 lei, date în două zile

Inspectoratul Teritorial de Muncă Cluj a desfășurat, în perioada 08-09.07.2020, controale la terasele restaurantelor și barurilor din Cluj-Napoca.

Barurile din Cluj, luate la puricat de inspectorii de muncă. Amenzi de 35.000 de lei, date în două zile

În acest interval au fost controlați un număr de 48 de angajatori și s-au aplicat 39 de sancțiuni contravenționale, din care 31 amenzi, în cuantum total de 35.000 lei.

Amenzile au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor cu referire la obligația operatorului economic de a asigura o distanță de minim 2 metri între mesele situate pe terasă, precum și pentru consumul băuturilor alcoolice în spații din interiorul clădirilor


„În cadrul acestor acțiuni de control, în contextul situației epidemiologice în creștere din țară, s-a urmărit cu prioritate conștientizarea angajatorilor, angajaților dar și a clienților acestora asupra pericolului expunerii neprotejate în spațiile aglomerate, respectarea măsurilor prevăzute de lege pentru prevenirea infectării cu virusul COVID 19 fiind imperios necesară. Cu toate acestea, în aplicarea sancțiunilor contravenționale, s-a avut în vedere impactul socio-economic al acestei perioade de pandemie asupra forței de muncă și agenților economici, aplicându-se cuantumul minim impus de lege”, precizează inspectorii ITM Cluj.

Pe parcursul intregii stări de alertă s-au efectuat un număr de 308 controale la 308 societăți, s-au dispus 198 de măsuri și s-au aplicat 101 sancțiuni contravenționale, din care 31 amenzi în valoare de 35.000 lei.


CITEȘTE ȘI

Polițiștii clujeni i-au amendat pe șoferii care nu folosesc dispozitive de fixare în scaun sau centura de siguranță pentru copii