Actualitate

Pădurea Hoia, „bântuită” de gunoaie. Televizoare, doze de bere și saci cu moloz, aruncate în natură

Gunoaiele apar mai des ca ciupercile în Pădurea Hoia-Baciu.

Foto: Facebook/ Sergiu Eugen Foto: Facebook/ Sergiu Eugen

Un clujean a fotografiat și postat pe rețelele de socializare imagini surprinse recent în pădurea de la periferia Clujului. Deșeuri electrice, moloz sau recipiente goale de băutură sunt ca acasă în natură.

Fenomenul nu este unul izolat și nici apărut peste noapte. De ani buni, clujenii reclamă la poliția prezența gunoaielor în pădurile de lângă oraș, însă măsurile întârzie să apară.


Primăria a inaugurat anul trecut două centre de colectare selectivă pentru deșeurile care le dau bătăi de cap clujenilor. Este vorba despre mobilă veche, molozul rezultat din lucrări care nu necesită autorizație de construcție (de exemplu renovare apartament) și resturi vegetale, care vor putea fi aduse și predate, gratuit, la cele două noi centre. Unul în Mărăști, sub Podul Fabricii, iar celălalt în Mănăștur, în zona Bucium, unde se află clădirea ce trebuia să fie Spitalul Regional de Urgență și va fi, într-un final, sediul Academiei de Muzică.

CITEȘTE ȘI


Floreștenii, revoltați pe cei care aruncă gunoaie în pădure:„Merg cu sacul de 120 de L ca să adun gunoaiele aruncate de alții”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter