Actualitate

Zborurile spre Spania, reluate de mâine? Ciceo: „Este posibil să vă dăm vești bune”

Zeci de mii de români așteaptă cu sufletul la gură reluarea zborurilor spre Spania și Marea Britanie, țări cu un număr mare de migranți români. Potrivit directorului Aeroportului Cluj, David Ciceo, anunțul ar putea veni mai repede decât s-ar fi crezut.

Zborurile spre Spania, reluate de mâine? Ciceo: „Este posibil să vă dăm vești bune” Zborurile spre Spania, reluate de mâine? Ciceo: „Este posibil să vă dăm vești bune”

David Ciceo a arătat că astăzi, Comitetul Național pentru Situații de Urgență ar urma să aibă o întâlnire în care să discute posibilitatea schimbării criteriului de stabilire a țărilor spre și dinspre care se pot relua zborurile. El a sugerat că, în urma ședinței, ar putea fi permise zborurile spre Spania, Marea Britanie sau Olanda, destinații cu interes ridicat din partea românilor.

„Este posibil ca astăzi Comitetul Național pentru Situații de Urgență să analizeze și să ia anumite hotărâri, le așteptăm cu mare interes. Este posibil ca mâine să vă dăm vești bune. Am înțeles că s-a propus să se schimbe criteriul de 5 (îmbolnăviri noi/zi - n.red.) la un milion (de locuitori - n.red.) cu alt criteriu care ar fi în concordanță cu criteriile stabilite și de celelalte țări din Uniunea Europeană. Este posibil să se poată zbura spre Spania, spre Marea Britanie, Olanda. Nu cunosc exact, s-ar putea să fie stabilit un număr de cazuri noi la 100.000 de locuitori, în ultimele 14 zile. Așteptăm hotărârea, sunt anumite dezbateri, nu vreau să prezint cifre greșite. Așteptăm și probabil că mâine o să aflăm noutăți legat de acest criteriu și țările spre care se va putea zbura”, a delcarat directorul aeroportului, David Ciceo, la o emisiune online.


Ciceo a declarat că Spania, Marea Britanie, Olanda sau Belgia sunt printre cele mai așteptate destinații de pe Aeroportul Cluj.

„În momentul de față există interdicții pentru mai multe țări, Marea Britanie, Spania, Belgia, Olanda, care ne interesează foarte mult. De pe Cluj, traficul spre Marea Britanie reprezenta aproximativ 15% din total, de asemenea un procent important era pentru Spania”, a spus acesta. 


CITEȘTE ȘI

Vești bune! Se reiau zborurile de pe aeroportul „Avram Iancu” spre 9 destinații de vacanță din 5 țări

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter