Actualitate

RECTIFICARE: Am greșit, recunoaștem. Călin Marcel Oancea, directorul Clujana SA, și Călin Radu Oancea sunt persoane diferite. Monitorul i-a confundat.

Directorul Clujana SA Călin Marcel Oancea nu are nicio legătură cu omul de afaceri Radu Călin Oancea. Monitorul de Cluj a publicat un articol în care i-a confundat și, prin aceasta, a creat confuzie și a aruncat umbre de îndoială asupra celor două persoane și asupra poziției lor profesionale și morale .

Clujana SA, producatorul de incaltaminte 100% clujean Clujana SA, producatorul de incaltaminte 100% clujean

Monitorul de Cluj a publicat ieri un articol eronat despre directorul general interimar al fabricii Clujana SA și despre un om de afaceri din Cluj.

Eroarea constă în confuzia de nume dintre directorul Călin Marcel Oancea și omul de afaceri Călin Radu Oancea, respectiv în documentarea insuficient de atentă a articolului în ceea ce privește firmele lui Călin Radu Oancea.


Factual, directorul interimar al societății Clujana SA se numește Călin Marcel Oancea și, potrivit CV-ului pus la dispoziția redacției, a fost director și manager la mai multe societăți private și are studii de economie și management.

În ceea ce privește firmele lui Radu Călin Oancea, o verificare mai atentă ar fi arătat că omul de afaceri s-a retras din acestea înainte ca societățile să aibă probleme financiare sau că acestea nu îi sunt întru totul imputabile.


În cel mai scurt timp după ce am aflat despre confuzia produsă, articolul a fost retras de pe siteul de internet al ziarului, la fel și distribuirile pe rețelele sociale ale publicației.

De asemenea, în redacția ziarului vor fi impuse reguli mai clare și mai stricte de verificare a informațiilor și standarde mai înalte de calitate a redactării articolelor, pentru a ne asigura că astfel de erori de documentare nu se vor mai repeta.


Monitorul de Cluj recunoaște insuficienta documentare a articolului, își asumă greșeala comisă și subliniază că aceasta se datorează confuziei de nume și nu a fost făcută cu rea intenție.

abonare newsletter