Actualitate

Mai vine relaxarea la 1 iulie? Anunțul premierul Ludovic Orban

Prim-ministrul Ludovic Orban a anunțat ce măsuri de relaxare se vor lua de la 1 iulie și în ce condiții.

Mai vine relaxarea la 1 iulie? Anunțul premierul Ludovic Orban Mai vine relaxarea la 1 iulie? Anunțul premierul Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri seară că „o parte de relaxare” vine la 1 iulie numai dacă se înregistrează „un nivel previzionat” al răspândirii virusului în comunitate. Acesta apreciază că măsurile de relaxare au fost foarte prudente până acum: „Încă avem un număr mare de infectări. Îngrijorător este că numărul de persoane infectate este distribuit în aproape toată ţara, ceea ce înseamnă că virusul este prezent aproape peste tot”.

Orban a mai spus că evaluarea se va face la 9-10 zile de la ultima relaxare și în funcţie de evoluţia cazurilor de COVID-19, vor fi anunţate măsurile care se vor lua. Întrebat dacă se deschid restaurantele, premierul a răspuns: „Nu pot să dau un răspuns în momentul de faţă”.


„Etapele de relaxare vin în condiţiile în care se înregistrează un nivel previzionat al răspândirii virusului în comunitate. Măsurile de relaxare pe care le-am luat au fost foarte prudent. Numărul de persoane infectate e distribuit în aproape toată ţară. Virusul e prezent în comunitate. Trebuie să luăm măsuri foarte rapide. Va trebui că toate organele de control să fie mobilizate la maximum. Astăzi s-a finalizat licitaţia pentru măşti pentru persoanele vulnerabile. Am alocat 230 de milioane din fondul de rezervă al guvernului. Licitaţia s-a derulat în condiţii bune. Măştile vor fi achiziţionate cu un preţ foarte bun de 0,68 şi vor fi livrate în termen de 7 zile”, a declarat premierul.

Şedinţa a avut loc la sediul Ministerului Afacerilor Interne.


CITEȘTE ȘI

Bucătarii din Cluj au PROTESTAT. Cer să se DESCHIDĂ restaurantele

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter