monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Număr record de infectări într-o singură zi, în lume. OMS: „Lumea este într-o fază nouă şi periculoasă” a pandemiei

Bilanţul zilnic al noilor cazuri de coronavirus la nivel mondial a atins un nou record vineri, de peste 150.000 de îmbolnăviri.

Număr record de infectări într-o zi, în lume. OMS: „Lumea este într-o fază nouă şi periculoasă” a pandemiei de coronavirus

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul Organizației Mondiale a Sănătății, care a avertizat că pandemia este în accelerare, potrivit DPA. Aproape jumătate dintre noile cazuri de infectare raportate OMS miercuri proveneau din Americi, în timp ce din Asia de Sud şi Orientul Mijlociu au sosit cifre în creştere.

„Lumea este într-o fază nouă şi periculoasă. Există un risc crescut deoarece multe persoane nu mai doresc să fie izolate în casele lor, iar guvernele sunt dornice să îşi redeschidă societăţile şi economiile. Facem apel la toate statele şi toţi oamenii să manifeste vigilenţă extremă”, a spus directorul general al OMS în cadrul unei conferinţe de presă la Geneva.


Oamenii de ştiinţă din întreaga lume lucrează rapid pentru a dezvolta un vaccin pentru virus. În conformitate cu OMS există cel puţin 141 de vaccinuri. Cel puţin 13 sunt deja în studiile clinice.

CITEȘTE ȘI


Raed Arafat anunță că „schimbă placa”, după creșterile din ultimele zile: „Vor începe controale serioase, nu se mai poate”