Actualitate

CTP cumpără 10 autobuze cu 6,3 mil. lei, pentru transportul elevilor

Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca a lansat o licitație pentru 10 autobuze cu motor Euro VI, pentru transportul școlar.

Licitația vizează achiziționarea a 10 autobuze cu lungime maximă de 9,5 metri, cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, a cărei contribuție va acoperi prețul a opt dintre acestea. Celelalte două autobuze vor fi finanțate din surse propriii ale CTP. Valoarea estimată a contractului este de 6.300.000 de lei, așadar prețul unui singur autobuz poate ajunge până la 630.000 de lei.

Anunțul de achiziție a fost publicat în Sistemul Public de Achiziții Publice (SEAP) în 13 iunie, iar data limită de depunere a ofertelor este 16 iulie 2020, criteriul de atribuire fiind cel mai bun raport calitate-preț


Conform caietului de sarcini, autobuzele trebuie să aibă cel puțin 30 de locuri pe scaune, sistem de aer condiționat, instalație de iluminare cu LED, camere de supraveghere, router WI-FI pentru internet gratuit și prize USB. Garanția autobuzelor va fi de minim cinci ani sau minim 250.000 de kilometri.

Autobuze școlare pentru elevii din Dâmbul Rotund

Cele 10 autobuze ce urmează să fie achiziționate vor fi dedicate transportului elevilor Dâmbul Rotund. Primarul Emil Boc anunța extinderea rețelei de autobuze școlare la începutul acestui an.


„Noi vom cumpăra 10 autobuze şcolare pentru elevi. Începând cu luna mai vom extinde acest program şi din primăvară vom ajunge inclusiv în cartiere precum Dâmbul Rotund, unde nu am avut transport dedicat elevilor. Urmează să fie votat bugetul pentru CTP în luna aprilie, iar după ce le vom achiziţiona vor fi puse în circulaţie. Vreau să-l felicit pe această cale pe domnul Neag care face o treabă exclentă la CTP şi a reuşit să ducă transportul în comun din Cluj-Napoca la nivelul marilor oraşe", a spus Boc.

CITEȘTE ȘI


CTP introduce autobuze noi pentru elevii clujeni! În ce cartier vor ajunge în premieră

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter