Actualitate

Trei bărbați, reținuți pentru trei arbori tăiați ilegal. Ce au găsit polițiștii la locuințele lor?

Polițiștii clujeni au reținut pentru 24 de ore trei bărbați din județul Cluj pentru furt de lemne.

trei-barbati-retinuti-pentru-trei-arbori-taiati-ilegal-ce-au-gasit-politistii-la-locuintele-lor, foto: Arhivă trei-barbati-retinuti-pentru-trei-arbori-taiati-ilegal-ce-au-gasit-politistii-la-locuintele-lor, foto: Arhivă

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Cluj, la data de 4 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpia Turzii au reţinut pentru 24 de ore trei bărbați – de 34, 44 și 46 de ani – bănuiți de comiterea infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt de arbori, fapte prevăzute și pedepsite de Codul penal.

În fapt, bărbatul de 44 de ani, din comuna Viișoara, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt de arbori este bănuit că, la data de 6 aprilie a.c., în jurul orei 19:00, ar fi tăiat fără drept un număr de 3 arbori de esență – stejar, dintr-o zonă împădurită, situată în comuna Luna, județul Cluj, pe care i-ar fi sustras împreună cu ceilalți doi bărbați.


Cei trei hoți de lemne au creat un prejudiciu de peste 11.000 lei

Potrivit IPJ Cluj, bărbații de 34 și 46 de ani, din comuna Luna, respectiv Câmpia Turzii sunt cercetați pentru comiterea infracțiunii de furt de arbori.

Polițiștii au efectuat percheziții la imobilele celor trei, ocazie cu care au fost ridicate mai multe bunuri, respectiv două autoturisme, o platformă auto, un motofierăstrău și suma aproximativă de 4.739 de lei și 400 de euro.


În cauză a fost creat un prejudiciu în valoare totală de peste 11.000 de lei.

CITEȘTE ȘI:


Silvicultorii clujeni explică ce se întâmplă cu pădurea de la Luna de Sus: „Nu este defrișare, ci un proces de regenerare”
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter