Actualitate

Mosii de vara: data la care pica mosii de vara in 2020

Mosii de vara: data pentru mosii de vara 2020. Cand se pomenesc cei plecati dintre noi.

Mosii de vara: data la care pica mosii de vara in 2020 Mosii de vara: data la care pica mosii de vara in 2020

Mosii de vara, zi dedicata pomenirii mortilor, sunt sarbatoriti in fiecare an sambata, inainte de duminica Rusaliilor. In cursul anului bisericesc mai exista o singura zi dedicata unui astfel de eveniment, este vorba despre sambata de dinaintea Duminicii Infricosatoarei Judecati.

In cadrul acestei sarbatori se face o pomenire generala a mortilor, rostindu-se rugaciuni si cantari speciale pentru ca duhurile lor sa se bucure de darurile Duhului Sfant.


Mosii de vara: data mosii de vara 2020

De regula familiile celor adormiti impart coliva dar organizeaza si pomeni, dand mancare pentru sufletul celor plecati dintre noi. Se spune ca in aceasta zi este bine sa imparti primul fel de mancare pe care il gusti. Ca pomana se pot da si lucruri si obiecte, insa ce se imparte trebuie sa fie nou si proaspat.


Motivul pentru care in multe zone din tara pomana se da in vase de lut este acela de a ne reaminti ca oamenii se intorc in pamant dupa ce vor muri. In multe zone din tara, mosii de vara aduc impartirea mancarii calde. De obicei se gatesc si se impart mancaruri agreate de cei care nu mai sunt printre noi.

Vezi aici data la care se sarbatoresc mosii de vara  2020.

Ultimele Stiri
abonare newsletter