Actualitate

Proprietarii de localuri din Piața Unirii cer extinderea teraselor, pentru a „supraviețui” crizei coronavirus

Consilierii locali au dezbătut astăzi mai multe proiecte privind licitațiile pentru terasele și chioșcurile din Piața Unirii și de peBulevardul Eroilor.

Proprietarii de localuri din Piața Unirii cer extinderea teraselor, pentru a „supraviețui” crizei coronavirus Proprietarii de localuri din Piața Unirii cer extinderea teraselor, pentru a „supraviețui” crizei coronavirus

Proprietarii de localuri din centrul Clujului solicită amânarea licitațiilor și extinderea teraselor din Piața Unirii, ținând cont de restricțiile impuse pe timpul stării de alertă.

„În numele tuturor proprietarilor de pe latura de vest a Pieței Unirii, vă solicităm să amânați licitaţiile, întrucât considerăm că modalitatea de desfășurarea a acestora nu mai este de actualitate. Noi am trimis un memoriu care am dori să ajungă pe masa tuturor consilierilor și a domnului primar. V-am ruga să stabilim o nouă dată pentru a programa licitația, pentru a ne putea exprima dorințele înainte”, a solicitat Radu Vargancsek, proprietarul unui restaurant din Piața Unirii.


De asemenea, un alt proprietar a solicitat consilierilor locali să permită localurilor extinderea teraselor pe o perioadă limitată de timp, fără cheltuieli suplimentare pentru consiliul local, pentru a putea face față situației create de pandemia de coronavirus.

Boc: „Să facem cadrul legal pentru ca acest lucru să fie posibil”

Primarul Emil Boc le-a răspuns acestora spunând că licitațiile nu pot fi amânate, întrucât contractele unor proprietari au expirat deja, însă a arătat că aceștia pot solicita temporar extinderea spațiului teraselor, având în vedere situația extraordinară creată de pandemie.


Licitaţia e obligatoriu pe lege de organizat pentru că, în 22 mai, a expirat dosarul pentru 9 operatori şi următoarele expiră în 3 august. Noi suntem obligaţi să facem licitaţia confom PUZ-ului, care este sfânt, nu putem lărgi sfera de licitație astăzi. Voi sunteţi şi rămâneţi acolo, nimeni nu vă opreşte să vă desfășurați acitivatea. Sunt foarte serios preocupat de partea a doua a solictării dumneavoastră. Vă rog, pe fiecare proprietar de terasă, să adresaţi o cerere la primărie în care solicitaţi 2, 4, 6 metri pătrați, pentru câteva mese în plus, de cât aveţi nevoie fiecare, solicitaţi certificat de ubranism şi după ce ne consultăm cu Planwerk, pentru situaţia excepţională de anul acesta, şi cu alţi factori de decizie, să vedem ce putem face. Măcar pe un anumit interval de timp, ca să se poată face şi curăţenia şi aprovizionarea. Hai ca în 10 zile – 2 săptămâni să facem cadrul legal pentru ca acest lucru să fie posibil”, a spus edilul.

Terasele din Piața Unirii (latura vestică) și Bulevardul Eroilor vor fi scoase la licitație pentru închiriere. Este vorba despre 12 terase și 2 chioșcuri de pe latura vestică a Pieței Unirii, respectiv 9 terase și 6 chioșcuri de pe Bulevradul Eroilor, aflate în proprietatea municipiului Cluj-Napoca. Durata de închirire a acestora este de 5 ani, fără posibilitate de prelungire. Terasele amplasate în Piața Unirii ocupă o suprafață de aproximativ 840 de metri pătrați, iar cele de pe Bulevardul Eroilor, circa 377 mp. Prețul de licitație pentru terase pornește de la 48 de lei/mp pe lună.


În ceea ce privește chioșcurile, prețul de pornire pentru cele două amplasate în Piața Unirii este de 2.489 lei/lună/chioșc, iar pentru chioșcurile de pe Eroilor, prețul este de minim 1.734 - 1.836 lei/lună/chioșc. Chioșcurile multifuncționale se închiriază tot pentru 5 ani.

CITEȘTE ȘI


1 iunie, prima zi în care se deschid terasele. Toți românii, OBLIGAȚI să ofere datele personale în momentul comenzii

 

FOTO. Clujul a revenit la viață! Cum a arătat Capitala Transilvaniei în prima zi cu terasele deschise

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter