monitorulcj.ro Menu
Actualitate

FOTO. Elevii din ani terminali revin la școală. Cum arată o sală de clasă unde se aplică distanțarea socială

România redeschide școlile pe 2 iunie pentru elevii de ani terminali, însă cu aplicarea unor măsuri stricte de distanțare socială și număr limitat de elevi în săli.

Foto: Facebook/Școala Gimnazială Luna de Sus

Revenirea în unitățile de învățământ este opțională pentru elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a, anii terminali din școala profesională și școala postliceală. Noutatea acestei redeschideri a școlilor constă în setul de „condiții de siguranță” reglementat de autorități pentru a împiedica răspândirea COVID-19 printre elevi și profesori sau personalul auxiliar din școli.

La Școala Gimnazială Luna de Sus din comuna Florești, elevii sunt așteptați înapoi în bănci, însă cu o distanță mult mai mare între ei. De asemenea, pe holuri sunt marcate distanțele pe care elevii trebuie să le păstreze între ei.


Din data de 2 iunie, pentru o perioadă de două săptămâni, elevii ai căror părinți decid să îi lase la școală (participarea elevilor la activitățile de pregătire va fi decisă de părinți după evaluarea încadrării în grupele de risc a elevilor sau membrilor familiilor acestora), vor face doar activități de pregătire și consiliere pentru examenele naționale, potrivit legilor și ordinelor ministerale în vigoare.


Deși a fost eliminată limita de 10 persoane în clasă în același timp, atât profesorii, cât și elevii trebuie să mențină între ei o distanță minimă de 2 metri între oricare două persoane apropiate, astfel încât să existe o suprafață minimă de 4 mp pentru fiecare persoană.

Accesul este interzis persoanelor care au o temperatură corporală ce depășește 37,3 grade Celsius – temperatura va fi măsurată la intrare de către un cadru medical. Suprafețele expuse vor fi dezinfectate și, de asemenea, vor fi evitate aglomerările de persoane.


CITEȘTE ȘI

Elevii NU vor uniforme în școli: „În loc să ne îndreptăm către un învățământ prosper, noi regresăm”