monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Mall-urile vor fi redeschise! Data promisă de ministrul Economiei

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, se va întâlni marți cu reprezentanții mall-urilor și vor discuta despre redeschiderea „magazinelor mari”

Mall-urile vor fi redeschide!. Data promisă de ministrul Economiei

Ministrul Virgil Popescu este încrezător că mall-urile s-ar putea deschide pe 15 iunie, „dacă lucrurile merge bine”. „Eu sunt convins că la finalizarea acestor două săptămâni evaluarea va fi pozitivă”, a spus ministrul.

„Mâine, la ora 15:00, am o întâlnire cu reprezentanții mall-urilor, cu reprezentanții care închiriază aceste spații comerciale. Mi s-ar părea normal că dacă relaxăm, și lucrurile merg bine, să putem ca la finalul acestor două săptămâni, să deschidem magazinele mari. Eu sunt convins că la finalizarea acestor două săptămâni evaluarea va fi pozitivă. Dacă lucrurile merg bine vrem să aducem viața la normalitate mai repede”, a declarat Virgil Popescu, ministrul Economiei, la Digi24.


Amintim că, de ieri, a dispărut declarația pe propria răspundere și s-au deschis terasele în România. În această etapă de relaxare, patronii fiecărei terase sunt obligați să stocheze datele tuturor clienților care comandă, deoarece există posibilitatea ca unul dintre miile de clienți să fie infectat cu noul coronavirus, iar identificarea să se facă mai ușor.

Accesul la terasă se face doar pe baza unei programări în prealabil, iar cei care au simptome respiratorii nu au voie să stea la masă. La o masă pot sta maximum patru persoane, dacă nu sunt membri ai aceleiaşi familii, şi nu se vor transfera meniuri, solniţe sau alte obiecte de la o masă la alta, urmând să fie făcută dezinfecția după plecarea clienţilor. Personalul de servire trebuie să poarte măşti şi mănuși.


CITEȘTE ȘI

Când vor putea fi organizate evenimente în spații închise? Răspunsul ministrului Culturii