Actualitate

Doi copii au fost ATACAȚI de un CÂINE într-un sat din județul Cluj

Doi copii mici au fost atacați de un câine agresiv lăsat liber. Din fericire, mama copiilor i-a salvat.

Doi copii au fost ATACAȚI de un CÂINE într-un sat din județul Cluj Doi copii au fost ATACAȚI de un CÂINE într-un sat din județul Cluj

Doi copii au fost atacați de un câine,sâmbătă seara, la Tritenii de Jos. Un băiețel de 1 an și 8 luni, dar și sora sa cu câțiva ani mai mare, au fost atacați de un câine agresiv.

„Copii se jucau, iar eu am auzit strigăte de afară. Când am ieșit, un câine de rasă, din acela violent, era pe copilul meu de un an și 8 luni și dădea cu labele, intenționând să-l apuce de gât. În acel moment, m-am repezit și am luat animalul de pe copil, aruncându-l într-o parte. În acel moment, câinele a atacat-o pe fetița mea și a mușcat-o de burtă. Atunci a apărut proprietarul câinelui și l-a luat de pe fetița mea. A spus că l-a scăpat din curte. Dar el nu are un țarc special pentru acest câine violent, așa cum trebuie. Și soția lui a fost mușcată de câinele agresiv. Am înțeles că acum vrea să-l doneze, că a pus ceva anunț pe internet”, a transmis mama copiilor, potrivit turdanews.net.


Câinii agresivi nu au ce căuta în spațiul public fără botniță și lesă

Proprietarul câinelui riscă sancțiuni drastice în acest caz. Lăsarea liberă a acestui gen de câini este sancționabilă ca infracțiune, conform OUG 55/2002. În plus, în cazul în care acel câine mușcă pe cineva, stăpânul lui poate fi sancționat penal, dacă acesta avea anumite obligații privind animalele respective și nu a respectat acele obligații. Pe de altă parte, se pot solicita și daune civile în astfel de cazuri.

CITEȘTE ȘI: Interzicerea accesului câinilor agresivi în spații publice fără botniță și lesă, CONSTITUȚIONALĂ

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter