monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Vremea la Cluj. Prognoza meteo pentru următoarele zile

Prognoza meteo pentru intervalul 31 mai - 2 iunie anunță manifestări de instabilitate atmosferică, cantități de apă însemnate, intensificări temporare ale vântului.

Vremea la Cluj. Prognoza meteo pentru următoarele zile

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade, în special după-amiaza și seara, cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină și vijelii. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, îndeosebi în jumătatea de nord a teritoriului pe parcursul zilei de duminică (31 mai), se vor înregistra cantități de peste 15…25 l/mp și pe arii restrânse 30…40 l/mp.

Cum va fi vremea la Cluj în următoarele zile

Duminică vremea va fi ploioasă  la Cluj. Temperatura maximă va fi de 12 grade, iar cea minimă de 10 grade.


Luni, 1 iunie, temperatura maximă va fi mai mare decât duminică, ajunâng la 16 grade, cea minimă însă va scădea până la 6 grade. Din fericire, ploaia va înceta, însă va fi parțial noros.

Marți, 2 iunie, temperatura maximă va rămâne la fel ca luni, iar temperatura minimă, în timul nopții va fi de 5 grade. De asemenea, vor fi rafale de vânt de până la 33 km/h.


Vremea la munte

Duminică (31 mai), la munte, vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăși 70…80 km/h, iar la altitudini mari vor fi rafale de peste 90 km/h și trecător se vor semnala precipitații mixte. Local și temporar, intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului cu viteze de 45…55 km/h.

CITEȘTE ȘI: Fenomen meteo extrem în Câmpia Turzii! O ploaie cu gheaţă a adus un decor de iarnă