Actualitate

Boc face apel către organizatorii festivalurilor:„Noi vă vom susține pentru evenimente cu 500 de oameni în aer liber”

Emil Boc face un apel către organizatorii unor festivaluri de mici dimensiuni care vor putea fi organizate în această vară.

Clujenii urmărind un film la TIFF în Piața Unirii Clujenii urmărind un film la TIFF în Piața Unirii

Clujul a devenit unul dintre cele mai importante centre culturale din Europa de Est în ultimii, iar festivalurile au adus încasări importante la bugetul orașului. Pandemia de coronavirus a pus sub semnul întrebării evenimente precum TIFF, Electric Castle sau Untold, dar Emil Boc a făcut un apel către toți cei care ocupă de sectorul cultural după ce Guvernul a anunțat că pot fi organizate evenimente cu maxim 500 de persoane în aer liber.

“La Cluj-Napoca există peste 3.000 de oameni care lucrează în sectorul cultural; organizațiile nonguvernamentale au aici un rol important. Îi sfătuiesc pe toți acești organizatori să își desfășoare evenimentele în formele prevăzute de lege. Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) va avea loc în luna august, iar cu până la 500 de participanți și celelalte entități organizatoare pot să își desfășoare activitățile.


TIFF va avea loc în luna august cu reguli strice, însă Untold are șanse minime să fie organizat în acest an conform declarațiilor făcute de Emil Boc.

„Am cerut fiecărui participant să își țină evenimentul, dacă se poate, deoarece noi, cei de la primărie, le vom susține financiar. Desigur, Untold va avea alte nuanțe, dar evenimentele mai mici pot fi organizate. Nu trebuie să dormim în acest domeniu, pentru că este un avantaj major al Clujului. Untold nu a luat bani de la primărie cu excepția primei ediții, organizată de noi în cadrul candidaturii pentru competiția Capitala Europeană a Tineretului. Electric Castle nu are susținere financiară de la primărie, iar Jazz in the Park are una financiară modestă, pe o anumită componentă, însă va primi sprijinul orașului într-un fel sau altul”, a spus edilul.


Tot ce observați în aceste zile este important. Vă așteptăm pozele, filmele sau știrile prin mesaj WhatsApp la numărul +40799557799.
Este important să ne transmiteți unde și când ați făcut pozele. Ne puteți trimite în continuare știri și fotografii și pe adresa de email redactia@monitorulcj.ro.

Citeşte şi:


Declarația pe propria răspundere dispare de la 1 iunie! Terasele și plajele vor fi redeschise

Ultimele Stiri
abonare newsletter