Actualitate

Bere doar cu buletinul! SE DESCHID TERASELE, iar chelnerii vor ține evidența clienților

Redeschiderea teraselor este un eveniment aşteptat cu mare interes de foarte mulţi români, însă autorităţile pregătesc câteva restricţii şi acolo.

Bere doar cu buletinul! SE DESCHID TERASELE, iar chelnerii vor ține evidența clienților Bere doar cu buletinul! SE DESCHID TERASELE, iar chelnerii vor ține evidența clienților

Autorităţile au anunţat că de luni se vor redeschid terasele în România, dar chelnerii ar putea fi obligaţi să ţină socoteală fiecărui client care a stat la terasă. Mai multe ţări afectate de Covid-19 au decis să deschidă terasele şi localurile, însă totul se face o strictă evidenţă a persoanelor care au mâncat şi au băut acolo pentru a se depista contacţii în cazul în care ulterior sunt depistaţi pozitiv.

Un scenariu similar este așteptat și în România în următoarea perioadă. Autoritățile au reamintit de triajul epidemiologic și dezinfecatarea mâinilor la intrareea în magazine, iar acest lucru s-ar putea întâmpla și la terase.


„În condițiile în care vom avea un număr de cazuri în scădere, de la o zi la alta, ne gândim la o altă perioadă de relaxare, de exemplu, deschiderea teraselor de la 1 iunie. De la 15 iunie, ne gândim la deschiderea plajelor”, a spus Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății în această săptămână.

Maxim 3 persoane la o masă

Mesele cu un număr mare de persoane vor dispărea pentru o perioadă de timp, iar cei care vor sta împreună vor trebui să respecte o distanță socială. Va fi permis un număr ridicat de persoane la o singură masă doar în cazurile în care persoanele fac parte dintr-o singură familie.


Luni, 1 iunie, ar trebui să fie teoretic prima zi în care terasele vor fi deschise, însă totul va depinde de următoarele raportări făcute de Grupul de Comunicare Strategică.

Citește și:


Veste tristă pentru iubitorii de chilipiruri. COVID-ul și-a băgat nasul într-un mare târg!

Ultimele Stiri
abonare newsletter