monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Focar de infecție lângă Cluj-Napoca. Patru copii, pozitivi la Covid-19

Patru copii au fost depistați cu coronavirus într-o localitate din apropiere de Cluj-Napoca.

Focar de infecție lângă Cluj-Napoca. Patru copii, pozitivi la Covid-19

Copiii sunt din localitatea Viișoara și locuiesc pe o stradă pe care se află aproximativ 100 de persoane. Problema este, că foarte mulți copii care locuiesc în zonă, printre care și cei patru suferă de rujeolă, o altă epidemie care dă de furcă locuitorilor județului Cluj.

CITEȘTE ȘI: O altă epidemie afectează peste 20.000 de români. Majoritatea sunt din județul Cluj

Administrația locală a comunei Viișoara a luat legătura cu autoritățile competente și au discutat despre punerea în carantină a zonei.


„Am purtat corespondența cu Prefectura, cu DSP și cu ISU pentru instituirea unei carantine, însă ni s-a spus că este foarte dificil de realizat carantinarea”, a spus Ioan Roman, primarul comunei Viișoara.

„Sunt patru copii care au fost inițial diagnosticați cu rujeolă și apoi testați și pentru Covid-19 și au fost depistați pozitiv. Au fost testate rudele, iar rezultatele au fost negative. Având în vedere că fac parte dintr-o comunitate mai închegata, au fost dispuse măsuri de monitorizare pentru respectarea izolării. În acest moment copiii sunt internați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca”, a declarat Mircea Abrudean, prefectul județului Cluj.