Actualitate

Se mai dau amenzi pentru nerespectarea STĂRII DE ALERTĂ ? Câți români au fost sancționați

Numărul amenzilor a scăzut drastic după ce s-a trecut de la Stare de Urgență la Stare de Alertă.

Se mai dau amenzi pentru nerespectarea STĂRII DE ALERTĂ ? Câți români au fost sancționați Se mai dau amenzi pentru nerespectarea STĂRII DE ALERTĂ ? Câți români au fost sancționați

Poliţiştii şi jandarmii au aplicat, în ultimele 24 de ore, 169 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 116.200 de lei, ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, informează marţi Grupul de Comunicare Strategică.

Potrivit GCS, prin structurile abilitate ale Poliţiei au fost constatate, luni, 6 infracţiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 Cod Penal.

În perioada în care a fost decretată Stare de Alertă, numărul sancțiunilor era de ordinul miilor la nivel național. Numărul maxim de sancțiuni fiinde 7.000 într-o singură zi la începutul lunii mai.

Totodată, în data de 25 mai, 92 de persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu sau a carantinei au fost introduse în carantină instituţionalizată pentru 14 zile sau a fost dispusă măsura carantinării instituţionalizate pentru o nouă perioadă de 14 zile.

GCS reaminteşte cetăţenilor să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE - 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgenţă, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetăţenilor.

De asemenea, românii aflaţi în străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Ultimele Stiri
abonare newsletter