Actualitate

Avertizare RO-ALERT pentru locuitorii din Câmpia Turzii! Accesul pe străzi, limitat din cauza URŞILOR

ISU Cluj a anunțat locuitorii din Câmpia Turzii vor fi avertizați prin Ro-Alert cu privire la prezența urșilor în localitate.

Avertizare RO-ALERT pentru locuitorii din Câmpia Turzii! Accesul pe străzi, limitat din cauza URŞILOR Avertizare RO-ALERT pentru locuitorii din Câmpia Turzii! Accesul pe străzi, limitat din cauza URŞILOR

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj avertizează populaţia din Câmpia-Turzii să fie atentă şi să nu se deplaseze noaptea, din cauza prezenţei unui urs în oraş.

„Având în vedere faptul că în ultimele două nopţi a fost semnalată prezenţa unui urs în zona localităţii Câmpia Turzii şi că există riscul ca acesta să revină, pe parcursul nopţilor următoare, va fi transmis preventiv, în jurul orei 21,00, un mesaj de avertizare prin sistemul RO-ALERT către populaţia municipiului, care recomandă câteva măsuri de siguranţă, în eventualitatea în care animalul sălbatic va reveni pe parcursul nopţii. Recomandările fac referire la: evitarea deplasărilor pe timpul nopţii care nu sunt absolut necesare; în cazul în care va fi observat animalul sălbatic, este recomandată păstrarea distanţei faţă de acesta; nu se va încerca fotografierea sau filmarea acestuia; nu se va încerca hrănirea acestuia; protejarea animalelor din gospodărie trebuie realizată fără a vă pune în pericol", se arată într-o informare trimisă, luni, de ISU Cluj.


Un pui de urs a fost filmat, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, cum alerga pe o stradă din Câmpia Turzii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter