Actualitate

Primul vaccin creat pentru COVID-19 NU este eficient! Șase maimuțe infectate după ce au fost testate

Specialiștii de la Universitatea Oxford au recunoscut că vaccinul pentru oprirea răspândirii coronavirusului nu este eficient.

Primul vaccin creat pentru COVID-19 NU este eficient! Șase maimuțe infectate după ce au fost testate Primul vaccin creat pentru COVID-19 NU este eficient! Șase maimuțe infectate după ce au fost testate

Guvernul britanic a investit 90 de milioane de lire sterline pentru crearea unui test anticoronavirus în Marea Britanie. Specialiștii au testat noul vaccin pe mai multe animale, iar rezultatele nu au fost concludente după ce 6 maimuțe s-au infectat.

Scopul vaccinului a fost de a crea anticorpi speciali pentru a ataca virusului, însă rezultatele nu sunt pe măsura așteptărilor. Britanicii au anunțat că vor mai aloca încă 65,5 milioane de lire sterline pentru a dezvolta vaccinul la Oxford, până acum fiind implicați 1.100 de subiecți.


Cercetătorii de la Imperial College London lucrează lucrează și ei la un vaccin pentru a opri răspândirea coronavirusului, dar până la ora actuală nu a fost găsită o variantă 100% sigură. Cele mai importante țări din lume lucrează în această perioadă pentru a descoperi un astfel de „antivirus”, iar cei mai optimiști spun că din toamnă ar putea apărea un vaccin pentru coronavirus.

Ultimele Stiri
abonare newsletter