Actualitate

10.000 de români au plecat la muncă în Germania de pe Aeroportul din Cluj

Muncitorii sezonieri au plecat la muncă și în această primăvară, deși au fost impuse restricții dure de autorități.

10.000 de români au plecat la muncă în Germania de pe Aeroportul din Cluj 10.000 de români au plecat la muncă în Germania de pe Aeroportul din Cluj

Pandemia de coronavirus a încurcat socotelile în toate domeniile, însă românii au continuat să plece la muncă în străinătate după prima lună de stare de urgență. În perioada 9-30 aprilie de pe Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj au fost operate 69 de zboruri charter, fiind transportați 9.761 de muncitori români spre Berlin, Baden-Baden, Dusseldorf, Nuremburg, Hamburg, Frankfurt, Hahn sau Leipzig.

Muncitorii români au fost aduși din toate județele țării, fiind transportați până la Cluj-Napoca cu autobuze și microbuze care aparțineau unor firme de recrutare. În trecut, plecarea se facea individual cu zboruri de  linie, însă situația actuală a impus zboruri de tip charter mult mai costisitoare pentru angajatori.


În prima zi în care s-a dat verde la zboruri către Germania, aproximativ 2.000 de muncitori s-au înghesuit în parcarea Aeroportului Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca. Autoritățile au fost nevoite să intervină și să aplice amenzi după ce distanțarea socială nu a fost respectată.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter