Actualitate

Ar colecta selectiv, dar nu au containere! Locuitor din Chinteni, revoltat: „Răspunsul Primăriei a fost unul pe hârtie, altul în fapt”

Locuitorii comunei Chinteni au solicitat administrației locale să amenajeze locuri speciale pentru colectarea selectivă a gunoaielor. Drept răpuns, Primăria Chinteni arată că intenționează să achiziționeze platforme subterane, încă din 2019.

Ar colecta selectiv, dar nu au containere! Locuitor din Chinteni, revoltat: „Răspunsul Primăriei a fost unul pe hârtie, altul în fapt” Ar colecta selectiv, dar nu au containere! Locuitor din Chinteni, revoltat: „Răspunsul Primăriei a fost unul pe hârtie, altul în fapt”

Un locuitor al comunei Chinteni a adresat Primăriei o cerere prin care solicită înființarea unor puncte de colectare selectivă a gunoaielor, în conformitate cu legea în vigoare, pentru toate satele ce aparțin de comună. Acesta arată beneficiile pe care colectarea selectivă le-ar aduce atât mediului, cât și locuitorilor și firmelor de salubritate.

„(...) Prin care vă solicit să înființați în toate satele comunei Chinteni locuri speciale pentru depozitarea deșeurilor selectate, cu containere pentru colectarea selectivă a deșeurilor, conform legislației în vigoare, așa cum există, de altfel, aproape în toate localitățile din România.


Aceasta este o soluție normală de colectare a deșeurilor, deosebit de benefică nu numai pentru mediu, ci pentru toți locuitorii comunei, ridicarea deșeurilor din aceste locuri presupunând, în acelaşi timp, costuri mult mai mici pentru firma colectoare, care nu ar mai fi nevoită să se deplaseze la fiecare imobil în parte. Pe de altă parte, acestă soluţie ar elimina costurile deosebit de ridicate de achiziţie a sacilor menajeri”, se arată în cererea depusă de Adrian Bumb, remisă Monitorul de Cluj.

În răspunsul Primăriei la cererea redată mai sus, administrația locală arată că intenționează să cumpere platforme subtereane pentru colectare selectivă, încă din 2019, în momentul de față lucrându-se la documentația de atribuire.


„Achiziționarea unor platforme subterane pentru colectarea selectivă a deșeurilor se află în atenția noastră, încă din anul 2019. Momentan, suntem în faza de elaborare a documentaiei de atribuire, care precede lasarea procedurii de achiziție publică”, se arată în răspunsul Primăriei Chinteni.

Adrian Bumb susține însă că adevărul este altul decât cel transmis de primărie: „Răspunsul a fost unul pe hârtie, altul în fapt, ca de obicei. Hârtia vorbeşte de achiziţionarea unor platforme subterane şi de o procedură aflată în faza de elaborare a documentaţiei de atribuire, faptele vorbesc despre iminenţa sosirii unor containere pentru gunoiul selectiv, ceea ce s-a şi cerut, de fapt. Mă bucur că suntem o sursă de inspiraţie pentru administraţia locală şi că, sper că de ruşine, acesta mai face ceva şi pentru comunitate, chiar împinsă de la spate”.


CITEȘTE ȘI

FOTO. Florești, o groapă de gunoi. Oamenii aruncă tot ce prind pe spațiul public: scaune, saltele, frigidere

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter