Actualitate

INEDIT! Bulevardul Eroilor, „decorat” cu portretele eroilor din comunism - FOTO

O expoziție inedită a fost deschisă publicului chiar în centrul Clujului, pe Bulevardul Eroilor. Expoziția cuprinde o galerie de portrete din rândul foștilor disidenți și opozanți ai regimului comunist.

Odată cu ieșirea din starea de urgență, clujenii care încep să iasă din casă și să se bucure de plimbări prin centrului clujului se pot bucura de o expoziție outdoor, afișată pe structura „10 X 10” de pe Bulevardul Eroilor, a cărei tematică este simbolică pentru această perioadă: „Rezistenții. Amintire și recunoștiință!” - o galerie de portrete din rândul foștilor disidenți și opozanți ai regimului totalitar comunist, oameni care au trăit izolarea și privarea de libertate/libertă într-un sens mult mai profund decât am fost noi forțați să le trăim pe timp de pandemie.

Proiectul inițiat de Muzeul Național Cotroceni în anul 2019, la 30 de ani de la prăbușirea regimului totalitar comunist, reprezintă o premieră pentru Cluj.


Este atât cu un proiect istoric, cât și cu unul artistic, care aduce în atenția publicului un număr de 30 de portrete, de modele de eroi, ale căror povești sunt relatate nu doar prin fotografii, documente și informații istorice, dar și într-o manieră artistică. Autorii sunt tineri graficieni autohtoni, reprezentativi pentru generația de azi.

Expoziția va putea fi vizitată cel puțin până în data de 14 iunie 2020.


 

abonare newsletter