Actualitate

Care sunt locurile pe care trebuie să le evităm pentru a NU ne infecta cu CORONAVIRUS

Infecţia cu noul coronavirus a devenit o problemă extrem de apăsătoare, iar virusul poate fi contactat cel mai uşor în spaţiile închise

Care sunt locurile pe care trebuie să le evităm pentru a NU ne infecta cu CORONAVIRUS Care sunt locurile pe care trebuie să le evităm pentru a NU ne infecta cu CORONAVIRUS

Spaţiile închise aglomerate, fie că avem în vedere mijloacele de transport în comun, clădirile de birouri sau spaţiile comerciale slab ventilate, reprezintă principalele zone de risc în ceea ce priveşte probabilitatea de infecţie cu noul coronavirus.

Tocmai din acest motiv, autorităţile au impus un set de reguli clare în spaţiile închise, dar cu toate astea trebuie să ştim că nu suntem 100% feriţi. Din păcate riscul de îmbolnăvire în spaţiile închise este unul în continuare mare, deoarece mulţi nu poartă corect mască şi nu respectă distanţarea socială.


Liftul este un alt spaţiu pe care zeci de oameni îl folosesc în clădirile de birou sau în cartierele rezidenţiale. E bine ca pe cât posibil în această perioadă să evită folosirea liftului şi să ne deplasăm pe scări fără a intra în contact cu bara de protecţie.

Sălile de sport, factor important de răspândire a coronavirusului

Sălile de sport şi fitness sunt în continuare închisee, motivul principal fiind legat de distanţarea socială. De cele mai multe ori spaţiul este unul mic, iar oamenii sunt obişnuiţi să se manifeste în timpul unor exerciţii şi e greu de crezut că pot purta şi mască, dar să şi facă exerciţii.


Întâlnirile cu prietenii nu sunt deloc recomandate în această perioadă. Deşi autorităţile permit evenimentele private cu membri familiei, acest lucru este puţin riscant. Dacă vom intra în contact cu alţi prieteni e limpede că am intrat în contact cu alte persoane care s-au întâlnit cu prietenii noştri.

Citeşte şi:


Cum se circulă în autobuzele din Cluj-Napoca în timpul stării de alertă? VIDEO

 

Medic clujean, decorat cu Ordinul „Mihai Vodă”, pentru activitatea din perioada Stării de Urgență

 


 

abonare newsletter