Actualitate

O clujeancă a rămas blocată în Spania. Răspunsul autorităților a lăsat-o fără cuvinte!

Zeci de români din străinătate solicită ajutorul statului pentru a putea reveni în țară.

o-clujeanca-a-ramas-blocata-in-spania-raspunsul-autoritatilor-romane-a-lasat-o-fara-cuvinte o-clujeanca-a-ramas-blocata-in-spania-raspunsul-autoritatilor-romane-a-lasat-o-fara-cuvinte

Românii aflați în străinătate apelează la ajutorul statului pentru a se putea întoarce în Români. Mulți dintre ei sunt în situații disperate, în condițiile în care zborurile spre și dinspre nouă țări europene rămân suspendate cel puțin până la sfârșitul lunii mai.

Românii din străinătate sperau să se poată întoarce acasă. Ce a făcut statul român?

Vestea că zborurile aeriene rămân suspendate i-a luat prin surprindere pe românii din Diaspora. Mulți cu bagajele făcute deja, românii sperau că se pot întoarce în sfârșit acasă din străinătate, dacă tot s-a încheiat starea de urgență și a intrat în vigoare starea de alertă.


Unii dintre ei sunt în situații disperate, pentru că nu mai au unde să locuiască și cer ajutorul autorităților române. Cu toate acestea, autoritățile române au fost prinse nepregătite și nu oferă sprijinul scontat, se plâng românii. Este și cazul Cristinei, o studentă din Cluj-Napoca, aflată în Spania.

Studentă din Cluj-Napoca: „Asta a fost atitudinea autorităților române!”

„Aveam bilet pe 19 mai spre casă, spre Cluj-Napoca, și am rămas blocată aici, din păcate. Am sunat la ambasadă de două sau trei săptămâni, știind situația. Și... «Nu știm nimic, dacă vreți puteți merge în Sofia, în Budapesta, dar noi nu știm nimic, nu organizăm nimic»”. Asta a fost atitudinea”, a declarat Cristina, potrivit Digi24.


În situația studentei se află și alti români, care cer sprijinul autorităților pentru a reveni în țară. Mulți dintre ei spun că nu mai au resurse să supraviețuiască în străinătate. O altă poveste similară este cea a unei studente la Jurnalism din Cluj-Napoca, rămasă blocată în Belgia din cauza pandemiei de coronavirus.

CITEȘTE ȘI:


Povestea dramatică a unei studente din Cluj, rămasă blocată în Belgia din cauza pandemiei

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter