Actualitate

Infractor din Cluj, trimis în judecată. Cumpăra telefoane cu bani falși

Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a anunțat trimiterea în judecată a unui bărbat din Cluj, pentru comiterea infracțiunilor de falsificare de bani și înșelătorie, în formă continuată.

Infractor din Cluj, trimis în judecată. Cumpăra telefoane cu bani falși Infractor din Cluj, trimis în judecată. Cumpăra telefoane cu bani falși

Potrivit rechizitoriului, bărbatul a umblat prin mai multe localități din Cluj și Sălaj, unde a dat țeapă unui număr de 9 persoane, pe care le-a convins să îi vândă telefonul. Ce nu știau victimele este că bărbatul folosea bancnote de euro contrafăcute. Prejudiciul, estimat la aproape 3.000 de euro, nu a fost recuperat.

"Prin rechizitoriul din data de 06.04.2020, în dosarul penal cu nr. 167/P/2020, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unei persoane de sex masculin, pentru comiterea a trei infracţiuni de punere în circulaţie de valori falsificate, fiecare în formă continuată (având 3 acte materiale, 4 acte materiale şi 2 acte materiale), prev. de art. 313 alin. 1 rap. la art. 316 C. pen. cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen. şi trei infracțiuni de înşelăciune, fiecare în formă continuată (având 3 acte materiale, 4 acte materiale şi 2 acte materiale), prev. de art. 244 alin. 1 şi 2 C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen., toate în condițiile art. 38 alin. 1 şi 2 C.pen., reținându-se faptul că în datele de 29.12.2019, 13.01.2020, 20 şi 21.01.2020, inculpatul s-a deplasat pe raza mai multor localităţi din judeţele Cluj şi Sălaj, ocazii cu care ar fi indus în eroare un număr de nouă persoane vătămate să îi vândă telefoane mobile de tip smartphone, achitându-le acestora preţul convenit, în bancnote din moneda euro, contrafăcute, prejudiciul total fiind estimat la suma de 2.800 euro, nerecuperat", se arată într-un comunicat al instituției.


CITEȘTE ȘI

Dosar penal în cazul localului deschis din centrul Clujului. Câți clienți erau în restaurant

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter