Actualitate

Manager influent din presa europeană: „Ce vor UE și Germania? O alianță cu democrația imperfectă din SUA sau cu dictatura perfectă din China?”

Mathias Döpfner, directorul executiv al Axel Springer a publicat un editorial extrem de dur la adresa Chinei.

Mathias Döpfner arată în editorialul publicat în Die Welt și Business Insider că decizia UE trebuie luată rapid între o alianță de valori cu democrație imperfectă, dar bazată pe libertate și transparență (SUA) și o dictatură perfectă (China).

„Să permitem capitalismului de stat al unei puteri totalitare globale să continue să se infiltreze și să preia industrii-cheie din UE, precum banking (Deutsche Bank), auto (Daimler, Volvo), robotică (Kuka) și huburi de transport (Portul Pireu)? Dacă nu reușim să impunem principiul reciprocității – adică China poate face în UE doar ceea ce UE poate face în China – atunci Europa va avea o soartă similară cu a Africii, care e pe cale să devină o colonie chineză”, scrie Mathias Döpfner, citat de G4Media.


Șeful grupului media enumeră o serie de decizii corecte luate de președintele Donald Trump în relația cu China, a manifestărilor dictatoriale din China și arată că e momentul ca UE și Germania să se înscrie pe același curs.

„America a decis să urmeze politica decuplării de China. Dacă UE nu vrea să își vadă libertățile subminate de Beijing, trebuie să decidă rapid cu care dintre cele două țări vrea să se alieze. Dacă Germania decide să își dezvolte rețeaua 5G cu Huawei, decizia va pune o mare presiune pe reșația trans-atlantică. Va fi un punct de inflexiune, pentru că America nu va mai putea avea încredere în Germania”, mai scrie Mathias Döpfner.

Ultimele Stiri
abonare newsletter