Actualitate

Polițiștii locali din Turda și Câmpia Turzii protestează!

Polițiștii locali din Turda și Câmpia Turzii au intrat în grevă japoneză. Își fac treaba în continuare, însă poartă banderole albe în semn de protest.

Polițiștii locali din Turda și Câmpia Turzii protestează Polițiștii locali din Turda și Câmpia Turzii protestează

Ministerul Afacerilor Interne s-a arătat nemulțumit de sumele de bani pe care au ajuns să le câștige polițiștii locali conform unor declarații făcute la finalul săptămânii precedente:

„Polițiștii locali sunt în subordinea primăriilor, s-au mărit salariile la primării și în mod automat funcționarii de acolo au salarii foarte mari. De exemplu, un polițist local care protejează ordinea publică într-un parc din Timișoara are 8-9.000 de lei, iar un polițist din MAI care își riscă viața să prindă un criminal are la jumătate din salariul polițistului local”, a spus Vela.


Protestează, dar muncesc în continuare

Poliția locală din Turda și Câmpia Turzii a început protestele ca o reacție la afirmațiile ministrului de interne Marcel Vela, privind salariile „uriașe” dar și alte declarații denigratoare.

„Se protestează din cauza declarațiilor făcute de domnul ministru la adresa poliției locale. Cel puțin din prisma serviciului pe care îl coordonez la nivel local, nu sunt adevărate. Nu am avut situații de genul celor prezentate de domnul ministru”, a declarat pentru Monitorul de Cluj Alexandru Rotar, șeful poliției locale din Câmpia Turzii.


„La nivel de sindicat se protesteaza în întreaga țară timp de trei zile. Polițiștii locali din Turda își desfășoară activitatea ca până acum, în condiții normale, dar sunt nemulțumiți de declarațiile făcute de Marcel Vela că polițiștii locali încalcă ordonanțele militare, că au salarii de 8.000-9.000 de lei, ceea ce nu e adevărat, așa că au luat atitudine și protestează”, a declarat Valer Moldovan, șeful poliției locale Turda.

Protestul polițiștilor va dura trei zile, timp în care oamenii legii își vor face treaba în continuare, dar vor purta banderole albe.


 

abonare newsletter