Actualitate

Cum ne vom relaxa după 15 mai? Clujenii au fost cuminți: „Parcurile, cimitirele nu sunt închise ca la București!”

După două luni în stare de urgență, România intră în stare de alertă începând cu data de 15 mai.

Cum ne vom relaxa după 15 mai? Clujenii au fost cuminți: „Parcurile nu sunt închise ca la București!”, sursă foto: Facebook Emil Boc Cum ne vom relaxa după 15 mai? Clujenii au fost cuminți: „Parcurile nu sunt închise ca la București!”, sursă foto: Facebook Emil Boc

Starea de alertă se va institui prin decizia Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, cu aprobarea premierului. Nu se vor mai emite Ordonanțe militare, însă responsabilitatea cade pe umărul cetățenilor. Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, spune că obligativitatea purtării măștilor de protecție este „o formă de respect reciproc”, și îi laudă pe clujeni că au fost cuminți și au ținut cont de recomandările autorităților.

„Noi, la Cluj, nu am avut un grad slab de neconformare cu măsurile dispuse de autorități, dimpotrivă, le mulțumesc clujenilor pentru dârzenie și pentru faptul că au îndurat aceste restricții cu demnitate și responsabilitate. Nu ne aflăm într-un județ, într-un municipiu cu risc epidemiologic. Se datorează și corpului medical, dar și clujenilor!”, a declarat Boc, într-o intervenție telefonică.


Primarul Emil Boc: „Noi nu am închis parcurile ca în București!”

Edilul susține că, datorită gradului ridicat de spirit civic al clujenilor, nu a fost nevoie de „măsuri draconice”, așa cum s-a întâmplat la București, de exemplu, cu interdicția în parcurile publice. Baza Sportivă din Gheorgheni nu a fost închisă, iar accesul în cimitir nu a fost restricționat, explică Boc.

„Noi nu am închis parcurile sau locurile de joacă, dar am urmărit ca acolo să nu fie aglomerări mai mari de trei persoane. Acest lucru îl vom face în continuare, nu cred că va dispărea acea obligativitate de a nu avea grupuri mai mari de trei persoane, se va menține încă o perioadă de timp. În consecință, vom avea grijă ca, indiferent unde ne vom afla în loc public, să nu existe aglomerări de persoane”, a precizat primarul.


Din 15 mai, clujenii se vor bucura de un parc nou-nouț Între Lacuri

„Așa cum am promis, sper că și constructorul se ține de cuvânt. Am fost acolo (Parcul Între Lacuri – n.r.) de vreo trei ori în această perioadă, să mă asigur că se respectă graficul. În 15 mai ar trebui să fie deschiderea Parcului Între Lacuri, o să fie o altă zonă de care clujenii să se poată bucura”, a completat Emil Boc.

CITEȘTE ȘI:


Ultimele amenajări în Parcul Între Lacuri. Investiția se ridică la 11 mil. lei

 

abonare newsletter