monitorulcj.ro Menu
Actualitate

VIDEO. Percheziții la o rețea de PROXENEȚI ȘI CĂMĂTARI din Cluj. Polițiștii au confiscat PISTOALE și MACETE

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj au făcut percheziții la domiciile mai multor bărbați, bănuiți de proxenetism și camătă.

Percheziții la o rețea de PROXENEȚI ȘI CĂMĂTARI din Cluj. Polițiștii au confiscat PISTOALE și MACETE

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea și specialiști criminaliști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Dej au efectuat 14 percheziții domiciliare în localitățile Cluj-Napoca, Dej, Gherla și Râmnicu Vâlcea, într-un dosar penal întocmit pentru comiterea infracțiunilor de proxenetism și camătă.

5 bărbați, cu vârste cuprinse între 30 și 45 de ani, sunt bănuiți că ar fi determinat și înlesnit practicarea prostituției de către mai multe femei, din municipiile Cluj-Napoca și Dej, în mai multe state europene, printre care Austria și Elveția. Potrivit anchetatorilor, în perioada 2016-2020, în urma practicării prostituției, bărbații ar fi obținut sume mari de bani, aproximativ 1.000.000 euro, aceștia fiind trimiși în România, prin intermediul unor terțe persoane sau prin servicii de transfer de bani la distanță.


Totodată, în cauză, față de alte două persoane, au fost extinse cercetările cu privire la comiterea infracțiunii de camătă. În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost identificate autoturisme, articole de îmbrăcăminte și bunuri de lux.

Polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsuri legale.