Actualitate

Boc, în inspecție la Parkingul Primăverii. Când vor fi gata lucrările

Lucrările la parkingul de pe Primăverii 20 au intrat pe ultima sută de metri, anunță primarul Emil Boc.

Edilul Clujului a vizitat ieri șantierul parkingului Primăverii, numărul 20, anunțând că acesta va fi finalizat până la sfârșitul lunii iulie 2020. Lucările sunt în grafic, iar în prezent, parkingul este finalizat în proporție de 82,5%, mai arată municipalitatea.

Parkingul va oferi locuitorilor din zonă 378 de noi locuri de parcare, dintre care 16 pentru persoane cu dizabilităţi plus 4 locuri pentru motociclete/mopede şi 60 de locuri pentru biciclete.


Parcarea are regim de înălțime: 2S+P+4E/5E/6E parțial și o suprafață construită de 1532,32 mp, respectiv o suprafață construită desfășurată de 13.196,80 mp.

Valoarea totală a investiţiei este de 25,5 milioane lei fără TVA (5,5 milioane de euro). Potrivit municipalităţii, finanţarea investiţiei se face din bugetul local. Executantul lucrării este Asocierea TCI & Projektentwicklung SRL & Conpac Arhitect SRL.


Reguli pentru locurile de parcare a bicicletelor

Noul regulament de parcare,aflat în dezbatere publică stabilește prevederi privind locurile de parcare pentru biciclete din parkingul Primăverii și parkingul Băișoara, după ce propunerea a fost votată de clujeni prin procesul de bugetare participativă. Locurile de parcare pentru bicilete vor fi supuse acelorași reguli ca și locurile pentru mașini, iar proprietarii vor putea plăti un abonament anual.

Documentul prevede că locurile de parcare pentru biciclete vor putea fi atribuite pe bază de abonament anual cu prioritate pentru persoanele fizice care au domiciliul stabil sau reședința în apropiere, în ordinea depunerii cererilor. Și în cazul bicicletelor este impusă o limită de maxim 2 locuri/proprietar și de cel mult 4 locuri pentru aceeași unitate locativă. Pentru anul în curs, costul unui abonament pentru parcare de biciclete este de 50 de lei pe an.


CITEȘTE ȘI 

Un nou regulament pentru parcări a fost pus în dezbatere publică. NOILE PREVEDERI

 


 

Emil Boc: „4 parkinguri cu 1.253 locuri de parcare vor fi finalizate în 2020”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter