Actualitate

SCANDAL la Spitalul de Boli Infecțioase. Romii internați cu COVID-19 au vrut să stea șase persoane în același salon

Pe holurile unei secții medicale din cadrul Clinicii de Boli Infecțioase din Cluj, romii au făcut un scandal de necrezut. Fiindcă nu au putut fi calmați, medicii au fost nevoiți să cheme jandarmii.

SCANDAL la Spitalul de Boli Infecțioase. Romii internați cu COVID-19 au vrut să stea șase persoane în același salon SCANDAL la Spitalul de Boli Infecțioase. Romii internați cu COVID-19 au vrut să stea șase persoane în același salon

Din primele informații se pare că romii au devenit violenți și au început să distrugă mobilierul, motiv pentru care au fost chemate autoritățile să liniștească apele.

Romii provin dintr-o comunitate din zona Dejului și au fost testați pozitiv recent și aduși la Cluj-Napoca pentru a primi tratament.


Voiau să stea câte șase persoane în salon

Cei care au Covid-19 sunt tratați în saloane de câte două persoane. Câțiva dintre pacienții internați nu au acceptat lucrul acesta.

„A fost scandal cu persoanele de etnie romă, care vor să stea câte șase în salon. Nu se poate așa ceva. Le-am transmis celor de la jandarmierie să se asigure că nu avem probleme. Unii nu înțeleg că regulile sunt clare și trebuie să stea câte doi. Au făcut scandal, hai să zicem că au fost puțin mai agitați. Cadrele medicale n-au acceptat așa ceva și nimeni nu poate accepta așa ceva. Nu pot să iasă de acolo. E liniște acum, au înțeles până la urmă”, a spus prefectul Mircea Abrudean.


 

abonare newsletter