Actualitate

HAOS urbanistic. Pădurea Hoia-Baciu, amenințată de un proiect imobiliar URIAȘ?

Deputatul independent de Cluj Adrian Dohotaru susține că un nou proiect imobiliar amenință integritatea Pădurii Hoia-Baciu.

HAOS urbanistic. Pădurea Hoia-Baciu, amenințată de un proiect imobiliar de mari proporții?, sursă foto: Facebook Adrian Dohotaru HAOS urbanistic. Pădurea Hoia-Baciu, amenințată de un proiect imobiliar de mari proporții?, sursă foto: Facebook Adrian Dohotaru

Parlamentarul clujean îi solicită primarului comunei Florești, Horia Șulea, să nu autorizeze un proiect imobiliar care ar distruge zona Pădurii Hoia-Baciu. Potrivit textului unei petiții cu aproape 10.000 de semnături, sute de apartamente vor fi construite la liziera pădurii dacă actualul proiect este aprobat.

„Chiar dacă cele două hectare rase de copaci și vegetație nu fac parte din fondul forestier, această zonă în prelungirea pădurii e un plămân verde pentru Cluj și Florești. Avem deja dezastrul urbanistic din zona Donáth câteva sute de metri mai jos, nu vrem să blocăm strada Donáth cu alte câteva mii de oameni care se mută aici”, este de părere Adrian Dohotaru.


Parcul-pădure anunțat de Emil Boc, insuficient?

Deputatul îi atrage atenția primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, că anunțase pădure-parc în zona Hoia-Baciu, în urma petiției activiștilor, cea mai mare din Cluj. Cu toate acestea, nu este suficient un parc-pădure pe doar câteva zeci de hectare, ci este necesar ca acesta să fie amenajat pe câteva sute de hectare, ca să înglobeze întreaga Pădure Hoia-Baciu.


„Trebuie creată de municipiul Cluj-Napoca și comunele limitrofe, Direcția Silvică, Consiliul Județean Cluj, proprietari ai pădurii, ecologiști și cetățeni o asociație a pădurii cu rol de administrare care conservă pădurea, oprește tăierile și expansiunea imobiliară din apropierea ei”, afirmă Adrian Dohotaru.

„Aici este dezastru, două hectare de pădure și vegetație au fost rase din vina primarului Șulea, din Florești, dar și unor dezvoltatori imobiliari veroși. (...) Cereți ca acest proiect imobiliar să nu fie autorizat. Este vorba despre mii de oameni care se pot muta aici, dacă acest proiect este autorizat. Vor bloca strada Donáth, vor distruge o bună parte din pădure prin presiunea antropică ce se crează aici. Va fi un nou ghetou, fără spații publice, fără grădinițe, fără școli, fără trotuare” – Adrian Dohotaru, deputat independent de Cluj


CITEȘTE ȘI:

Noi tăieri masive în Pădurea Hoia-Baciu? „E ilar că primarul Șulea s-a înscris la ecologiști!”

 


Pădurea Hoia Baciu, inclusă de ziarul spaniol El Mundo în topul destinațiilor unde se petrec fenomene stranii

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter