Actualitate

Alertă de fenomene meteorologice periculoase în toată țara!

Ne vom confrunta cu o schimbare bruscă a vremii. Este alertă de vreme rea pentru toată țara. O informare meteo a intrat în vigoare la ora 12.00 și va fi valabilă până luni.

Alertă de fenomene meteorologice periculoase în toată țara! Alertă de fenomene meteorologice periculoase în toată țara!

Meteorologii ANM spun că manifestările meteo s-au declanșat deja și au fost emise mai multe avertizări nowcasting de cod galben pentru fenomene meteorologice periculoase imediate în vestul, centrul, nord-vestul și sud-estul extrem al țării.

Este vorba despre descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, averse, grindină de mici dimensiuni.


În orele următoare, ne așteptăm ca aria să cuprindă toată partea de vest, centru, nord și sud-est extrem a țării noastre. Pentru sud, mai puțin, aici circulația vestică nu favorizează dezvoltări spectaculoase în ceea ce privește norii de furtună, dar nu excludem posibilitatea unor ploi slabe de scurtă durată, câțiva stropi, practic, poate și în Capitală, în următoarele ore”, a spus meteorologul.

„De mâine, începând de la prânz, instabilitatea se instalează simțitor în mare parte din țară. În cursul zilei, regiunile nordice, estice și centrale vor fi vizate de astfel de manifestări, pentru ca după-amiaza și noaptea, estul, centrul și mai ales sudul teritoriului să devină expuse la cantități de apă însemnate”, a spus ea.


Informarea meteo este valabilă până luni seara, la ora 22.00.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter