Actualitate

Numărul cazurilor de CORONAVIRUS a EXPLODAT în două orașe din județul Cluj

Reprezentanții județului au anunțat că numărul cazurilor de infecție cu coronavirus a explodat în două orașe mari din județul Cluj.

Numărul cazurilor de CORONAVIRUS a EXPLODAT în două orașe din județul Cluj Numărul cazurilor de CORONAVIRUS a EXPLODAT în două orașe din județul Cluj

Numărul de persoane depistate pozitiv la infecția cu coronavirus a explodat în ultimele zile, atât în Dej, cât și în Gherla, ceea ce a transformat cele două orașe în puncte fierbinți pe harta coronavirus a județului Cluj.

Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, a fost prezent ieri la Dej pentru a avea o ședință de lucru cu autoritățile competente local în privința luării unor măsuri de prevenire a răspândirii noului coronavirus în comunitate, după ce mai multe cazuri au fost confirmate în ultimele zile. La ședință au participat și primarul Costan Morar, managerul Spitalului Municipal Dej, Mihai Pandrea, dar și șeful Poliției Municipiului Dej, Alin Câmpean.


Câte persoane sunt infectate

Potrivit prefectului județului Cluj, Mircea Abrudean, în Gherla există peste 30 de persoane confirmate, în timp ce în zona Dejului numărul este mult mai mare.

„Am avut o întâlnire cu domnul primar, cu managerul spitalului și cu șeful poliției legată de o situație mai delicată apărută în zonă, respectiv câteva cazuri confirmate pozitiv în municipiul Dej. Am solicitat această întâlnire pentru a lua câteva măsuri în vederea gestionării eficiente a acestei situații. Avem protocoale și proceduri pentru orice fel de situații care pot apărea. Așa cum am mai procedat și în alte cazuri, am decis o monitorizare mai strictă a zonei respective, o oarecare izolare, în măsura în care trebuie să împiedicăm răspândirea virusului și asta doar așa se poate, prin măsura izolării la domiciliu a contacților direcți ai celor care au fost deja confirmați. Este o anchetă epidemiologică în curs. Ne vom asigura că lucrurile se respectă în zonă, cu forțe de ordine suplimentare față de ceea ce era deja; dacă se respectă, situația se va opri, așa cum s-a întâmplat și la Cetan, Reteag sau Apahida.Urmează să fie testate minim 50 de persoane. Aceasta este măsura pe care am luat-o și în alte comunități similare. Există un risc și trebuie să îl neutralizăm. Astăzi sau mâine vor veni cei de la DSP Cluj să recolteze în vederea testării (…) În momentul de față, la nivelul județului Cluj, sunt două puncte fierbinți, Dejul și Gherla. Vorbim deja de transmitere comunitară, nu se știe de ce sunt mai multe cazuri aici (n.r.. – în Dej) sau în Gherla. Focarele sunt ținute sub control”, a declarat prefectul la un post de radio din Dej.


CITEȘTE ȘI:

Un nou FOCAR de infecție cu coronavirus, la graniță cu Clujul! O fabrică de pâine a fost ÎNCHISĂ

 

abonare newsletter