Actualitate

Consiliul Județean redistribuie banii de la cultură, sport și culte spre spitalele clujene

În contextul pandemiei de coronavirus, Consiliul Județean Cluj va redistribui suma de 5,1 miloane de lei, aferentă alocărilor pe cultură, sport și culte religioase, mai multor unități medicale implicate în lupta cu COVID-19, dar și pentru lucrări de întreținere a drumurilor județene.

Consiliul Județean redistribuie banii de la cultură, sport și culte spre spitalele clujene Consiliul Județean redistribuie banii de la cultură, sport și culte spre spitalele clujene

Consilierii județeni vor dezbate în ședința ordinară de joi, 30 aprilie, un proiect de rectificare a bugetului județului pe acest an. Proiectul prevede, în principal, anularea procedurilor de alocare a finanțării nerambursabile pentru cultură, sport și culte religioase și redistribuirea sumei aferente, de 5,1 milioane de lei, pentru bunuri și servicii din domeniul sănătății și al transporturilor.

Mai concret, Consiliul Județean va aloca un milion de lei pentru acoperirea cheltuielilor cu chiria pentru spitalul Polaris, preluat de administrația județeană pentru tratarea bolavilor de coronavirus. Contractul semnat ieri de Consiliul Județean Cluj și reprezentanții spitalului din Suceagu prevede plata unei chirii lunare de 80.000 de lei.


De asemnea, proiectul prevede alocarea sumei de 300.000 pentru asigurarea, la cerere, a spațiilor hoteliere destinate repausului dintre ture sau gărzi, trei mese pe zi și apă pentru personalul din sistemul public sanitar.

În cele din urmă, prin rectificarea bugetară se propune alocarea sumei de 2 milioane de lei la capitolul „Transporturi”, pentru realizarea unor lucrări de întreținere la drumurile județene.


Fondul de rezervă va fi suplimentat cu 1,8 milioane de lei, întrucât s-au identificat mai multe categorii de venituri cu risc mare de nerealizare în contextul pandemiei cu COVID-19 și Consiliul Județean trebuie să asigure sumele necesare pentru finanțarea spitalelor precum și pentru finanțarea altor cheltuieli necesare în acest context de criză, se mai arată în proiectul de rectificare bugetară.

Donații și venituri de peste 3 mil. lei la Spitalul de Boli Infecțioase

În proiectul de rectificare bugetară este prevăzută suplimentarea bugetului Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca cu suma de 3.199.670 lei, bani proveniți din donații, sponsorizări și venituri proprii.


Spitalului de Boli Psihice Cronice Borșa a solicitat redistribuirea sumei de 400.000 de lei pentru bunuri și servicii și suplimentarea bugetului cu suma de 2.660 lei, provenită din sponsorizări.

Bugetul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie ”Leon Daniello” Cluj-Napoca va fi suplimentat cu 565.210 lei, sumă provenită, de asemenea, din sponsorizările încasate.


Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca a solicitat suplimentarea bugetului cu 1.938.620 lei, din care suma de 38.620 lei reprezintă sponsorizări încasate și suma de 1.900.000 lei reprezintă stimulentele de risc conform prevederilor Ordonanței de Urgență nr.43/2020.

CITEȘTE ȘI 


2,2 milioane de lei pentru Spitalul de Boli Infecțioase și Spitalul de Pneumoftiziologie

 

abonare newsletter