Actualitate

Farmaciștii din Cluj și Oradea au creat un site pentru a-i ajuta pe oameni să găsească medicamentele de care au nevoie

O echipă de farmaciști au creat o platformă gratuită care să faciliteze accesul la medicamente a persoanelor în vârstă și a celor vulnerabile.

Farmaciștii din Cluj și Oradea au creat o platformă pentru a-i ajuta pe oameni să găsească medicamentele de care au nevoie Farmaciștii din Cluj și Oradea au creat o platformă pentru a-i ajuta pe oameni să găsească medicamentele de care au nevoie

O echipă civică formată din clujeni și orădeni a lansat platforma „Farmaciștii Solidari”, cu scopul de a-i ajuta pe oameni să găsească online farmaciile din orașul lor care au pe stoc medicamentele de care au nevoie. Platforma este gratuită atât pentru pacienți, cât și pentru farmaciștii care se implică.

Inițiatorii platformei urmăresc să reducă expunerea persoanelor vulnerabile la aglomerația din spațiile publice și mai ales din farmacii. De asemenea, se va monitoriza atent deficitul de medicamente greu de găsit. Cei care îi vor ajuta pe cetățeni să își găsească mai rapid medicamentele, cu sfaturi avizate, și dacă vor dori, le vor facilita transmiterea unei rețete electronice, sunt farmaciștii voluntari înscriși în această rețea națională.


Cum poți găsi medicamentele de care ai nevoie

Utilizatorii platformei trebuie mai întâi să intre pe site-ul FarmacistiiSolidari.ro și să completeze un formular ce datele personale solicitate și cele referitoare la medicamentul de care au nevoie.

Cererile lor vor fi apoi transmise printr-o notificare tuturor farmaciștilor solidari care activează în orașul respectiv. Aceștia vor verifica dacă farmacia lor are pe stoc medicamentul solicitat, iar dacă acesta există, îl vor anunța pe pacient printr-un mesaj. Astfel,  pacientul se va putea deplasa direct la cea mai apropiată farmacie care are disponibile medicamentele necesare, fără să mai fie nevoit să bată străzile și să ia farmaciile la rând, expunându-se inutil.


Platforma „Farmaciștii Solidari” este o inițiativă civică implementată în regim de voluntariat de către o echipă formată din tineri profesioniști din Oradea și Cluj, în domenii precum: IT, design, cercetare, comunicare și farmacie.

CITEȘTE ȘI


Farmaciştii clujeni acuză depozitele pentru lipsa medicamentelor indispensabile pacienţilor

Ultimele Stiri
abonare newsletter