Actualitate

Ţara care a învins coronavirusul! Cafenele pline, oameni pe străzi şi o industrie de neoprit

Coreea de Sud este prima ţară care a reuşit să învingă cu adevărat coronavirusul, iar viaţa a revenit la normal

Ţara care a învins coronavirusul! Cafenele pline, oameni pe străzi şi o industrie de neoprit Ţara care a învins coronavirusul! Cafenele pline, oameni pe străzi şi o industrie de neoprit

Cafenele pline de clienţi, aglomeraţia din parcuri şi redeschiderea primului magazin Apple din afara Chinei arată noua realitate post-pandemie din Coreea de Sud, un succes al testării în masă, notează agenţia Bloomberg.

"Cafenelele s-au umplut de clienţi, în parcuri sunt oameni care se bronzează, iar în primul magazin Apple redeschis în afara Chinei sunt oameni la coadă, în contexul în care mulţi sud-coreeni - aproape toţi purtând măşti - au reieşit pe străzi după luni de autoizolare. Imaginea din Seul, într-o sâmbătă perfect de surprins în imagini, este într-un contrast puternic cu alte naţiuni în care par a fi oraşe-fantomă, în condiţiile în care guvernele au izolat părţi mari ale populaţiei sau au impus restricţii privind adunările sociale", comentează agenţia de presă Bloomberg într-un articol intitulat "Cafenelele pline din Seul, coada de la magazinul Apple relevă succesul testării în masă".


Coreea de Sud a oprit răspândirea virusului în timp record

Iniţial una dintre ţările cele mai afectate, pe locul doi la numărul de cazuri, Coreea de Sud a reuşit să limiteze răspândirea epidemiei fără a aplica măsuri prea drastice. Nu a oprit activităţile de producţie şi nu a restricţionat deplasările. În pofida îndemnurilor autorităţilor de a rămâne în case de teama riscurilor epidemice, mulţi sud-coreeni şi-au reluat viaţa la normal, fiind convinşi că ameninţarea biologică a trecut.

Deşi atât SUA, cât şi Coreea de Sud au confirmat primele cazuri de coronavirus aproximativ în acelaşi timp în ianuarie, numărul infecţiilor în Statele Unite a ajuns la peste 700.000, în timp ce autorităţile sud-coreeene au reuşit să limiteze răspândire virusului, iar luna trecută au fost înregistrate aproximativ 10.000 de cazuri.

Ultimele Stiri
abonare newsletter